Sport

Kijutott a vb-re a magyar sakkozó

Hoang Thanh Trang a 19. helyen végzett a tbiliszi női sakk Európa-bajnokságon.

Az Eb honlapja szerint a magyar olimpiai csapat éltáblása a szerdai utolsó fordulóban a 26. lépés után remizett az orosz Marina Romanykóval.

Hoang Thanh Trang így négy győzelemmel és hat döntetlennel, hét ponttal zárta a tornát, amelyet a litván Viktorija Cmilyte (9 pont) nyert meg. Az Eb-ről tizennégyen szereztek részvételi jogot a jövő évi kieséses világbajnokságra, a 14. orosz Nagyezsda Koszinceva a magyar sakkozóhoz hasonlóan hét ponttal zárt, az azonos pontszámúak között az úgynevezett performance-pontszám rangsorolt.

Az első hírek még arról szóltak, hogy így a 19. helyen végzett magyar sakkozó nem jutott ki a vb-re, de mivel az előtte végzők közül hatan már korábban kiharcolták a vb-részvételt, előrébb lépett. “Mivel a tavalyi, rijekai Eb-n indulási jogot szerzettek közül számításaim szerint most hatan is Hoang Thanh Trang előtt végeztek, ő a vb-rangsorban előrelépett a 13. helyre, így részt vehet a 2012-es, hanti-manszijszki vb-n” – mondta az MTI-nek Verőci Zsuzsa nagymester, nemzetközi versenybíró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik