Sport

Ezren a Dobó téren az egri pólósok miatt

A Eger története során először nyerte meg a férfi vízilabda OB 1 küzdelmeit, miután összesítésben egy góllal felülmúlta a Vasast.

Az Eger három elveszített finálé után ért fel a sportági csúcsra idehaza, és ezzel megtörte a Vasas sorozatát. Az angyalföldiek 2007 óta aranyérmesek, most azonban nem tudták 18. elsőségüket is megszerezni.

“Nem sokat aludtunk a tegnapi siker után” – mesélte álmos hangon Halmos R. Péter, az egri pólós klub ügyvezető elnöke szerda délelőtt. “Előre gyártott forgatókönyvünk nem volt az ünnepségre, csak annyi szerepelt az előzetes “haditervben”, hogy előbb a bajnoki cím, utána a Dobó tér… Én bele sem mertem, nem is akartam gondolni, hogy mi van, ha ezúttal sem jön össze a bajnoki elsőség.

A pihenés és az ünneplés után derül majd ki, ki marad, és ki távozik a csapattól, és milyen kerettel vág neki a gárda a következő szezonnak és az Euroligának.

A 2010/11-es Vodafone férfi OB I végeredménye:
1. ZF-Eger – Euroliga-induló
2. TEVA-Vasas-UNIQA – Euroliga-induló
3. Szeged-Beton VE – Euroliga-induló
4. Groupama-Honvéd – LEN Kupa-induló
5. Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC – LEN Kupa-induló
6. FTC-Fisher Klíma
7. PVSK-Fűszért
8. Debrecen Fujitsu
9. BVSC-Zugló
10. OSC
11. Bodrogi Bau-Szentesi VK
12. ASI
13. UTE

A bajnokságból a 13 csapatos létszám miatt két kieső is lehet az idén. Az UTE utolsóként biztosan búcsúzik, a 12. ASI bennmaradása pedig alapvetően attól függ, hogy az OB I-B leendő bajnoka akar-e szerepelni az élvonalban, vagy sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik