Sport

Világsztárok a Gyulai-emlékversenyen

Sanya Richards-Ross és a diszkoszvető Virgilijus Alekna is részt vesz a július 30-i Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj 2011 elnevezésű viadalon a Puskás Ferenc Stadionban.

A szakág 39 éves legendás litván alakja, aki két olimpiai aranya mellett két világbajnoki és egy Európa-bajnoki címet is begyűjtött, a viadal egyik legkiélezettebb versenyét vívhatja majd a két magyar diszkoszvetővel, az olimpiai második Kővágó Zoltánnal és az Eb-első, vb-ezüstérmes Fazekas Róberttel.

Az is biztossá vált, hogy férfi 100 méteren is kiváló futók térdelnek majd a Puskás Ferenc Stadion rajtgépébe, mivel elfogadta a meghívást a jamaicai váltóval olimpiai és vb-címvédő, Pekingben egyéniben hatodik Michael Frater (egyéni csúcs: 9.97 mp), valamint az amerikai vágtaváltóval kétszeres világbajnoki győztes, egyéniben 200-on vb-ezüstérmes (2003) Darvis Patton (egyéni csúcs: 9.89 mp) is.

A verseny házigazdái április végén jelentették be, hogy az amerikai Sanya Richards-Ross is fut majd Budapesten, aki kétszer is (2006, 2009) elnyerte a világ legjobb atlétanője címet, és ő a női 400 méteres síkfutás vb-címvédője. Férjével, a New York Giants amerikaifutball-csapatában játszó Aaron Ross-szal az amerikai sportélet egyik álompárjának számítanak.

A verseny Gyulai Istvánnak (a képen), a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2006-ban elhunyt főtitkárának, az Universiade-győztes atlétának, kiváló sportriporternek állít emléket, egyben folytatni kívánja az egykori Budapest Nagydíjak nemzetközi sikerét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik