Sport

Cavendish mindenkit lehajrázott

A brit sprinter nyerte a Giro d'Italia olasz kerékpáros körverseny tízedik szakaszát. Ivan Basso közben edzésen bukott nagyot.

A hétfői pihenőnap után a Termoli és Teramo közötti 159 kilométeres szakasz várt a Giro mezőnyére, a tengerpart mentén haladó sík szakasz végén sprintbefutóra lehetett számítani, igaz, az utolsó kilométereken valamelyest emelkedett az út.

Fumiyuki Beppu, Pierre Cazaux és Yuriy Krivtsov ugyan hamar megszökött a mezőnytől, de várható volt, hogy nem járnak majd sikerrel. A szökevényeket végül 11 kilométerrel a vége előtt érték utol, majd David Millar próbálkozott ellépni, azonban őt is befogták.

Mark Cavendish a hajrához érkezve kibújt nagy riválisa, Alessandro Petacchi mögül, és senki sem tudott vele lépést tartani a célig. A brit kerekes első szakaszgyőzelmét szerezte az idei Girón, míg az összetettben nincs változás, továbbra is Alberto Contador vezet.

Giro d’Italia, 10. szakasz (Termoli-Teramo, 159 km)
1. Mark Cavendish (brit, HTC) 4:00:49 óra
2. Francisco Ventoso (spanyol, Movistar) azonos idővel
3. Alessandro Petacchi (olasz, Lampre) azonos idővel
Az összetettben:
1. Alberto Contador (spanyol, Saxo Bank) 37:04:40 óra
2. Kansztancin Sziucu (fehérorosz, HTC-Highroad) 59 másodperc hátrány
3. Christophe Le Mevel (francia, Garmin) 1:19 perc hátrány.

Ivan Basso nagyot bukott

Edzés közben súlyosat bukott Ivan Basso, a Giro d’Italia kerékpáros körverseny tavalyi bajnoka. Az olasz sztár – aki az idén nem indult a Girón – az Etna közelében esett el, beütötte a kulcscsontját és a hátát. Az arcát is megsértette, amelyet 15 öltéssel varrtak össze.

“Szerencsére nem tört el semmim, a körülményekhez képest jól vagyok, de nagyon megijedtem” – mondta Basso, akit egy szicíliai kórházban kezelnek.

Múlt hétfőn a belga Wouter Weylandt 70 km/órás sebességgel egy falnak ütközött a Giro harmadik szakaszán, és a helyszínen belehalt sérüléseibe.

AJÁNLOTT LINK:

Cavendish visszavágott Petacchi-nak (www.velo.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik