Sport

Bronzérmes a Szeged-Beton

Az idegenbeli siker után a Szeged vízilabdacsapata otthon is megverte a Groupama Honvédot, ezzel harmadik lett az OB 1-ben.

A bronzpárharc első találkozóján a Szeged meglepően simán, 10-6-ra győzött a Kőér utcában. A második találkozón Honvéd kezdett jobban, vezetéshez jutott, de kérészéletűnek bizonyult az előny, a hazaiak még az első szünet előtt beérték a vendégeket (1-1).

Csaknem hat percig kellett a mérkőzés harmadik találatára várni a második negyedben, amelyet a Honvéd szerzett, sőt nem sokkal a félidős pihenőt megelőzően újfent a fővárosiak voltak eredményesek (1-3). A következő etapban még ennyi találat sem született, gól nélkül fejezték be a csapatok.

A jég, pontosabban a hosszú – majdnem 13 percen át tartó! – eredménytelenség a befejező negyedben is csak nagy sokára tört meg a roppant gyenge idényzárót játszó együttesek találkozóján: Kiss Csaba akciógóljával zárkózott fel a hajrában a hazai gárda, majd a légiós Joseph Kayes alakította döntetlenre az állást, 40 másodperccel a vége előtt pedig emberelőnyből Török Béla a nyertes gólt is belőtte (4-3).

A Szeged így kettős győzelemmel ismételte meg tavalyi harmadik helyezését, ami Euroliga-indulási jogot jelent számára, míg a múlt évben ötödik Honvéd egy pozíciót javítva a negyedik lett, s a második számú kontinentális sorozatban, a LEN Kupában indulhat, amelyben amúgy a legutóbbi kiírásban az elődöntőig jutott.

Eredmény, a 3. helyért, visszavágó:
Szeged-Beton VE – Groupama-Honvéd 4-3 (1-1, 0-2, 0-0, 3-0)
A góldobók: Younger, Kiss Cs., Kayes, Török 1-1, illetve Tóth M., Gór-Nagy, Szivós 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik