Sport

Michelisz a dobogó közelébe ért Monzában

Küzdelmes futamokon Michelisz Norbert a negyedik és a hetedik helyet szerezte meg a Túraautó Világbajnokság olaszországi hétvégéjén.

Látványos csatában a negyedik helyet szerezte meg Michelisz Norbert Monzában a Túraautó Világbajnokság idei harmadik versenyhétvégéjének első futamán. A Zengő Dension Team pilótája az utolsó kanyarig a harmadik helyen haladt, de a célegyenesben, csupán méterekkel a célvonal előtt a portugál Tiago Monteiro meg tudta előzni. Michelisz így is a Yokohama Drivers’ Trophy értékelésének első helyén végzett, és harmadik BMW-s hétvégéjén márkatársai között is a legjobb lett.

„Nem vagyok elégedett az eredménnyel. Két körrel a vége előtt a harmadik voltam, de aztán elkövettem egy hibát az Ascari sikánban és Tiago (Monteiro) pont mögém tudott érni. A Parabolicából kifelé jobb íven tudott fordulni, és bár próbáltam a célvonalig olyan gyors lenni, amennyire csak lehet, a végén 3 tizeddel lemaradtam. Jó csata volt, élveztem, de reménykedtem egy dobogós helyezésben” – mondta a magyar pilóta az első futam után.

A második futamot Michelisz a nyolcadik helyről kezdhette meg, de a verseny második felére már feljött a harmadik helyre. Ekkor azonban Tiago Monteiro meglökte versenyautóját, így több helyet vesztett. A hátralévő körök folyamán Michelisz a hetedik helyig tudott előrelépni, így összesen 18 pontot szerzett.

„Sajnos a 6-7. körtől ferdén állt a kormányom, valószínűleg nagyon erősen használtam a rázókövet. Nem volt jó a végsebességem sem. A harmadik helyig feljöttünk, aztán hátulról megpöcköltek egy kicsit; (Tiago) Monteiro bocsánatot kért, azt mondta, hogy meglökték őt is hátulról, de ez nekünk nem sokat segít. Úgy gondolom, hogy a harmadik hely benne lett volna a pakliban” – fogalmazott Michelisz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik