Sport

Boczkó Gábor ötödik Stockholmban

Imre Géza 18., Rédli András 46., Somfai Péter pedig 64. lett a 190 fős mezőnyben a férfi párbajtőrözők stockholmi Grand Prix-versenyén. A férfi kardcsapat hatodik lett Madridban.

A stockholmi viadal honlapja szerint Boczkó a 64 között előbb Somfai Pétert győzte le, majd a holland Bas Verwijlen és a dél-koreai Jung Jin Szun ellen nyert egy tussal, végül a negyeddöntőben ugyancsak egy találattal kikapott a későbbi ezüstérmes francia Ronan Gustintől. Győzött a svájci Fabian Kauter.

A férfi párbajtőrözők számára csak egyéni versenyt rendeznek a londoni olimpián, így a 2012 márciusának végéig tartó kvalifikációs sorozatban az egyéni eredmények számítanak. Boczkónak és Imrének jó esélye van az ötkarikás szereplés kivívására.

A hatodik helyen végzett a magyar válogatott a férfi kardozók madridi csapat Világkupa-versenyén. A vasárnapi küzdelemben a Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Lontay Balázs, Gáll Csaba összeállítású együttes előbb 45-35-re legyőzte a kínaiakat, majd a negyeddöntőben 45-34-re kikapott a németektől, aztán 45-32-re verte az ukránokat, végül pedig 45-39-re alulmaradt a franciákkal szemben.

Kovács Tamás szövetségi kapitány Szilágyi vívását emelte ki, mint mondta, ő a négy mérkőzésen plusz 18-as mutatót hozott össze az asszói során. “Jelenleg az a helyzet, hogy ha Szilágyi és Decsi jól vív, akkor bármelyik csapatot legyőzhetjük, de ha a válogatottból csak egy kardozónak megy, akkor meg ki is kaphatunk sok ellenféltől. Számunkra az Európa-bajnokság és a világbajnokság lesz nagyon fontos. Ezzel együtt a mostani hatodik hely értékes, a két héttel ezelőtti, athéni 13. helyet pedig remélhetőleg kiejthetjük majd” – mondta az MTI-nek.

Ebben a szakágban rendeznek csapatversenyt a londoni olimpián, így elsősorban a válogatottnak lenne célszerű kvótát szereznie, mert akkor egyéniben is biztosított a maximális indulói hely. A kvalifikációs időszak 2012. március 31-ig tart. A világranglistáról az első négy helyezett, valamint földrészenként további egy csapat utazhat Londonba.

A szombaton véget ért madridi egyéni versenyben a két hete Athénban győztes Szilágyi jutott a legtovább, kilencedik lett, miután a negyeddöntőbe jutásért rendezett asszójában kikapott az orosz Nyikolaj Kovaljovtól. További négy magyar jutott fel a 64-es táblára: Nemcsik Zsolt a 24., Gáll a 35., Gémesi Csanád a 36., Lontay pedig az 56. helyen végzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik