Sport

Gatto győzött, Contador meglepte a mezőnyt

A hazai közönség előtt szereplő Oscar Gatto nyerte a Giro d,Italia országúti kerékpáros körverseny nyolcadik szakaszát. Contador az utolsó kilométeren ellépett.

Szemet gyönyörködtető környezet, és nagyrészt a tengerparton végigfutó 217 kilométeres szakasz várt az olasz kerékpáros körverseny mezőnyére a szombati 8. etap során Sapri és Tropea között. Hegyek nem magasodtak a kerekesek előtt, csak az utolsó másfél kilométeren érkezett egy meredekebb rész.

A rajt után Mirko Selvaggi és Leonardo Giordani vállalkozott szökésre, de hiába emelkedett már tíz perc fölé is az előnyük, végül befogták őket. Az utolsó kilométereken sűrűsödtek az események, Matt Wilson komolyabb sérülés nélkül megúszott egy csúnya bukást, de Stefano Garzellinek is problémái akadtak, így nagy erőket kellett mozgósítania a felzárkózáshoz.

A cél előtti emelkedőn hatalmas volt a helyezkedés, majd Oscar Gatto (Farnese Vini) robbantott, és már nem is tudták utolérni, az olasz versenyző nyerte a szakaszt. Gatto mellett azonban Alberto Contadorra (Saxo Bank) is figyelni kellett: a Tour de France címvédője meglépett a mezőnytől, a második helyen befutva 5 másodpercet vert üldözőire, a jóváírással együtt pedig 17 másodpercet adott riválisainak. A főmezőnyt Alessandro Petacchi vezette a célba, a szakasz harmadik helyén befutó olasz sprinter első a pontversenyben.

Összetettben továbbra is a holland Pieter Weening vezet, Contador már az ötödik. Vasárnap a Messina és Etna közötti 169 kilométeres etappal folytatódik a verseny.

Eredmények – 8. szakasz, Sapri-Tropea 217 km
1. Oscar Gatto (olasz, Farnese Vini) 4:59:45 óra
2. Alberto Contador (spanyol, Saxo Bank) azonos idővel
3. Alessandro Petacchi (olasz, Lampre) 5 másodperc hátrány
Az összetettben:
1. Pieter Weening (holland, Rabobank) 29:09:49 óra
2. Kansztancin Sziucu (fehérorosz, HTC-Highroad) 2 másodperc hátrány
3. Marco Pinotti (olasz, HTC-Highroad) azonos idővel

AJÁNLOTT LINK:

Contador megtréfálta a riválisait Tropeában (www.velo.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik