Sport

A Vasas nyerte a pólódöntő első meccsét

A fővárosiak egy góllal legyőzték az Eger csapatát a Vodafone férfi vízilabda OB I döntőjének első összecsapásán.

Már csak két perc volt vissza az első negyedből, amikor a gerincsérülése dacára a játékot vállaló olimpiai bajnok center, nem mellesleg volt vasasos Kis Gábor bevette a Vasas kapuját (0-1) – nehezen indult tehát a gólgyártás a fináléban.

Emberhátrányból a vendéglátók világbajnok horvát légiósa, Miho Boskovic egyenlített (1-1). Rögtön villant az Eger háromszoros olimpiai bajnoka, Biros Péter is, aki előbb kilőtte a bal felső sarkot, majd a másikba pattintott “mérföldekről” (1-3). Ezt foglalta keretbe Boskovic hasonlóképpen hatásos lökete (2-3).

A második nyolc percben Kiss Gergely is “megszólalt”: a szintén háromszoros ötkarikás aranyérmes is távolról tüzelt pontosan (3-3), válaszul fórban a pekingi győztes Hosnyánszky Norbert bombázott háríthatatlanul, de az “egyszemélyes” Vasas, vagyis Boskovic sem maradt adós (4-4). Aztán ki más, mint a szintén triplázó Biros “pókhálózott” kedvenc felső sarkában (4-5).

A nagyszünet után pattintásos-kapufás találattal tette emlékezetessé bejövetelét Vámos Márton, majd emberelőny végén Katonás Gergő révén a meccsen először vezetéshez jutott a Vasas (6-5). Nem sokáig: még a zárónegyed előtt, egy szintén hat az öt elleni játék befejezéseként Kovács Gábor vágta kapuba a labdát (6-6).

Az utolsó játékrészt Boskovic hatalmas erejű és főképpen pontos szabaddobása vezette be, majd fórból Vörös Viktor kapott elronthatatlan passzt (8-6). Biros azonban nem akart lemaradni a horvát vetélytárs mögött, s létszámfölényes akció végén bepasszírozta a labdát (8-7).

Az egyenlítés azonban már nem jött össze, az Eger először szenvedett vereséget a bajnokságban, és a döntő párharcban hátrányba került, de a visszavágón még javíthat.

Az aranyéremről mindenképpen döntő visszavágót kedd este rendezik az egri Bitskey uszodában, ahol az Eger történetében először, a Vasas pedig 18. alkalommal lehet magyar bajnok.

Eredmény, vízilabda OB 1, döntő, 1. mérkőzés:
TEVA-Vasas-UNIQA – ZF-Eger 8-7 (2-3, 2-2, 2-1, 2-1)
A góldobók: Boskovic 4, Kiss G., Vámos, Katonás, Vörös 1-1, illetve Biros 4, Kis G., Hosnyánszky, Kovács G. 1-1
Rájátszás a 9-13. helyért, 9. forduló:
OSC – Bodrogi Bau-Szentesi VK 15-16 (6-6, 2-5, 4-2, 3-3) BVSC-Zugló – ASI 13-10 (3-1, 6-4, 2-2, 2-3)
Az 5. helyért, 1. mérkőzés:
FTC-Fisher Klíma – Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP 7-10 (0-0, 5-5, 2-2, 0-3)
A visszavágót kedden rendezik.

;

Ajánlott videó

Olvasói sztorik