Sport

Elaludtak a favoritok az első hegyi befutón

A belga Bart De Clerq szökése eredményes volt, pár centit megőrzött az előnyéből a Giro d'Italia kerékpáros körverseny hetedik szakaszán.

A 2011-es olasz kerékpáros körverseny első hegyi befutójára került sor pénteken, Maddaloni és Montevergine di Mercogliano között 110 kilométert kellett teljesítenie a mezőnynek, benne két második kategóriás emelkedővel.

A rajt után Giovanni Visconti, Matteo Montaguti, Federico Canuti, Jerome Pineau és Lars Bak vállalkozott szökésre. Később Johnny Hoogerland is felzárkózott rájuk, azonban az utolsó emelkedőn sorban megadták magukat.

6 kilométerrel a vége előtt Bart De Clerq (Omega-Pharma Lotto) robbantott a mezőnyből, a favoritok pedig sokáig nem foglalkoztak vele. A Lampre csapata aztán észbe kapott, de már késő volt: Michele Scarponi ugyan nagyot hajrázott, De Clerq azonban néhány centimétert megtartott az előnyéből, és megnyerte a szakaszt.

A végső győzelemre esélyesnek tartott versenyzők között nem alakultak ki különbségek, Pieter Weening pedig megtartotta a rózsaszín trikót.

AJÁNLOTT LINK:

Bart De Clerq nyerte az első hegyi befutót (www.velo.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik