Sport

A Szegednél az előny a bronzcsatában

Kásás Zoltán csapata magabiztosan nyert a Honvéd ellen a férfi vízilabda ob I harmadik helyéért zajló párharcában.

Az alapszakaszt követő rájátszás első szakaszának végeztével a negyedik helyen zárt Honvéd hazai pályán, a Kőér utcában vívhatta a kisdöntő első összecsapását a pontvadászatot a harmadik pozícióban befejező, a tavalyi bajnokságban bronzérmes csongrádiakkal azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy minél nagyobb előnyt szorgoskodjon össze a hétfő esti, szegedi visszavágóra.

Ehhez képest a Tisza-partiak szerezték meg a vezetést, majd 1-1 és 2-2 után is újfent ők álltak jobban, ám az első negyed végére megint egyenlített a hazai gárda (3-3). Hasonló volt a folytatás is azzal az eltéréssel, hogy 4-4-et követően a Szeged már nem egy, hanem két találattal lépett meg, miközben a nagyszünetig csupán egyszer tudtak eredményesek lenni a vendéglátók (5-6).

A “bevált gyakorlat” jegyében kezdődött a harmadik játékrész, amikor a Kemény Dénes válogatottjában is helyet kapott fiatal Török Béla újabb akciógóllal másodszor is bevette a Honvéd kapuját (5-7). Vad Lajos legénységének oszlopos tagja, a szintén duplázó Szivós Márton emelte büntetőből fél tucatra a hazai gólmennyiséget (6-7), de Kásás Zoltán csapatának ausztrál légiósa, Aaron Younger az utolsó szünet előtt szintén csatlakozott a kétgólosok társaságához (6-8).

A befejező nyolc percben sorra-rendre hibázták el lehetőségeiket a játékosok mindkét oldalon, mígnem kevesebb, mint négy perccel a vége előtt Komlósi Péter a mérkőzésen először háromra, majd a háromszoros olimpiai bajnok szegedi center, Molnár Tamás négyre növelte a differenciát (6-10). Innen pedig már nem volt visszaút a Honvéd számára, nyert a Szeged, s jóval előnyösebb helyzetből várhatja a hétfői visszavágót.

Eredmény – férfi vízilabda ob I, a 3. helyért, 1. mérkőzés:
Groupama-Honvéd – Szeged-Beton VE 6-10 (3-3, 2-3, 1-2, 0-2)
Góldobók: Mátyás, Szivós 2-2, Tóth M., Hárai 1-1, illetve Kiss Cs., Török, Younger, Molnár 2-2, Kayes, Komlósi 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik