Sport

A Chicago lesz a Miami ellenfele

A Chicago Bulls együttese 4-2-es összesítéssel jutott tovább a az Atlanta Hawks elleni főcsoport-elődöntőből az NBA-ben.

Carlos Bozzer pályafutása során nem először kapta már meg, hogy míg az alapszakaszban villog, addig a rájátszásban mínusz egy embert jelent csapatának. A derék eszkimó idén is összességében elég visszafogottan teljesít a playoffban, pár mérkőzést leszámítva csak momentumai voltak.

Nem úgy az Atlanta Hawks elleni hatodik, végül továbbjutást érő összecsapáson. Bozzer 16-ből 10 mezőnykísérletet is értékesítve lett csapata pontgyárosa: 23-al zárt, lekapott mellé még tíz lepattanót. Derrick Rose is dupla-duplázott, ő 19 egysége mellé 12 asszisztot gereblyézett össze.

A túloldalon Josh Smith és Joe Johsnon nyújtott egyedül értékelhetőt, a többiek nem tudtak hozzátenni a Hawsk játékához. Húszpontos, 93-73-as vereség lett a vége.

Az alapszakaszgyőztes Chicago Bulls ezzel bejutott a keleti konferencia döntőjébe. Az ellenfél a jó erőkből álló Boston Celticset búcsúztató Miami Heat lesz.

Eredmény – NBA, főcsoport-elődöntő, 6. mérkőzés
Atlanta Hawks – Chicago Bulls 73-93
A négy nyert mérkőzésig tartó párharca végeredménye: 4-2 a Chicagónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik