Sport

Indul a jegyértékesítés a kajak-kenu vb-re

Hétfőtől kezdik árulni a tiketteket az augusztus 17. és 21. közötti, szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságra, melyre eddig 75 ország adta le a nevezését.

Schmidt Gábor, a magyar szövetség főtitkára elmondta: a legolcsóbb napi belépő 1000 forintba kerül majd, míg a legdrágább négynapos bérletért 24 900 forintot kell fizetni. A 70 éven felüliek, a 6 év alattiak és a mozgáskorlátozottak kedvezményt kapnak. A jegyeket az IBUSZ irodáiban, illetve a vb honlapján, a www.szeged2011.hu honlapon lehet megrendelni.

A Maty-éri viadalra 90 ország mintegy 2000 versenyzőjét várják, és a kibővített lelátókon naponta 11 300 néző szurkolhat majd.

A napokban elindították a “Londonba Szegeden át vezet az út” mottójú vb-t népszerűsítő kampányt is, melyben három olimpiai bajnok, Kovács Katalin, Kammerer Zoltán és Vajda Attila játssza a főszerepet – a különböző médiumokban.

A világbajnokság rajtjáig 97 nap van hátra. Storcz Botond (a képen) szövetségi kapitány elmondta, hogy az elmúlt hétvégén, a férfi kajakosok versengésével elkezdődött a válogatás, és reményei szerint július közepére alakul majd ki a vb-n induló hazai csapat összeállítása. Vaskuti István, a magyar és a nemzetközi szövetség alelnöke elárulta: az elmúlt hétvégén a poznani világkupaversenyen járt, ahol lépten-nyomon érzékelte, hogy a nemzetközi mezőny milyen nagy elvárásokkal tekint a szegedi világbajnokság elé.

“Minden olimpiai versenyszámban kiélezett küzdelem várható, hiszen a nevező válogatottak számára az ötkarikás kvalifikáció lesz a legfontosabb. Másrészt azért is várják a versenyt, mert az 1998-as és 2006-os tapasztalatok alapján remek hangulatra, profi lebonyolításra és magyaros vendégszeretetre számítanak” – fogalmazott a szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik