Sport

Szigorúbb biztonsági intézkedések a Girón

A Giro' d Italia szervezői megszigorítják a biztonsági intézkedéseket, miután hétfőn halálos balesetet szenvedett a belga Wouter Weylandt a harmadik szakaszon.

A Leopard-Trek csapat 26 éves versenyzője 24 kilométerre a céltól, a Passo del Boccóról lefelé jövet – eddig ismeretlen okból – elvesztette uralmát kerékpárja felett, és nagy sebességgel egy falnak ütközött. A televíziós felvételeken látható volt, hogy Wouter Weylandt eszméletlenül feküdt a földön, és erősen vérzett. Az orvosok azonnal a segítségére siettek, 40 percen át próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

“Még egyszer ellenőrizzük a biztonsági feltételeket, és specialisták bevonásával szigorítunk rajtuk” – jelentette be Angelo Zomegnan versenyigazgató, konkrétumok említése nélkül. “Egyetlen versenyen sem költenek ennyit arra, hogy a bajba jutott kerekesek mihamarabb segítséget kapjanak.”

Ha egy verseny közben haláleset történik a kerékpársportban, a következő napon hagyományosan egyperces gyászszünettel indul a szakasz, amelyet lassú tempóban, együtt teker végig a mezőny, az utolsó kilométereken pedig az elhunyt egyik csapattársa áll a karaván élére.

“A Weylandt család iránti tiszteletből rajthoz állunk kedden, meg akarjuk osztani gyászunkat a kerékpárvilággal” – mondta Brian Nygaard, a Leopard-Trek főnöke.

A háromszoros Tour de France-győztes spanyol Alberto Contador úgy fogalmazott: “Szörnyű dolog, ami történt, sötét nap ez a kerékpársport számára.”

A La Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilap szerint Weylandt a Giro történetének negyedik halálos áldozata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik