Sport

Kisöpörték a címvédő Lakerst

A regnáló bajnok méretes, 36 pontos zakóba szaladt bele Dallasban, így 4-0-ás összesítéssel kiesett az NB rájátszásából.

Phil Jackson, a kétszeres címvédő Lakers vezetőedzője a lefújás után fogadta a gratulációkat, sorra fogott kezet mindenkivel, egyedül az hibádzott, hogy ezúttal nem az ő csapata nyert – a tréner páratlan pályafutásához gratulált mindenki, a liga történetének egyik legeredményesebb szakembere ugyanis korábban kijelentette: befejezi.

A búcsú kissé csúnyára sikeredett, a Los Angeles ugyanis sima vereséget szenvedett Dallasban, miután a Mavericks elhozta mind a két meccset a Staples Centerből hazai pályán sem ismert kegyelmet, negyedszerre ráadásul 36-ot vert riválisára. A mészárlást Jason Terry vezényelte le, aki tíz triplakísérletéből mindössze egyszer rontott, a hazaiak pedig gyakorlatilag már a félidőre eldöntötték a továbbjutás sorsát. A Mavs 20 hármast értékesített, erre korábban csak a Seattle volt képes még 1996-ban, míg Terry kilenc trojkáját korábban csak Rex Chapman, Vince Carter és Ray Allen tudta bemutatni.

A Dallasra a következő körben a Memphis Grizzlies és az Oklahoma City Thunder párharc győztese vár majd.

Mindeközben az Atlanta 2-2-re mentette az alapszakaszgyőztes Chicago Bulls elleni párharcát, Derrick Rose ugyan újfent megszórta magát, más kérdés, hogy a túloldalon hárman is 20 pont fölé jutottak, így továbbra is teljesen nyílt ez a párharc.

Folytatás Chicagóban, magyar idő szerint szerda hajnalban.

NBA – főcsoport-elődöntők, 4. mérkőzés
Kelet:
Atlanta Hawks – Chicago Bulls 100-88
A párharc állása: 2-2.
Nyugat:
Dallas Mavericks – Los Angeles Lakers 122-86
A párharcot a Dallas nyerte 4-0-ra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik