Sport

Meglepetés a kajakos válogatón

A szegedi 200 méteres válogatón kikapott Sík Márton és Beé István duója, 1000 méteren Kammererék betliztek.

Ezer méteren a Dombi Rudolf, Kökény Roland, 200-on pedig a fiatal Horváth Bence, Szomolányi Máté duó nyerte a vasárnapi döntőt a szegedi idénynyitó kajak-kenu viadalon, amely a férfi kajakosoknál – az ötkarikás számokban – válogató a júniusi, belgrádi Európa- és az augusztusi, szintén szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Dombi ezzel duplázott, mivel szombaton, egyesben is a legjobbnak bizonyult. A fináléban – amelyet szakadó esőben és igencsak hűvös időben rendeztek – a tavaly vb-ezüstérmes Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos kettős lett a második (a két olimpiai bajnok mindössze néhány centivel maradt le a győztesek mögött), míg a Kulifai Tamás, Tóth Dávid páros a harmadik.

A legrövidebb távon az egyformán 1992-es születésű Horváth és Szomolányi sikere egyértelműen a meglepetés kategóriába tartozik, a favoritnak tartott Sík Márton, Beé István duó csak második lett.

A kenusoknál győzelemmel tért vissza Kozmann György, aki idén ismét pekingi bronzérmes tárásával, Kiss Tamással versenyez – magabiztosan nyerték az 1000 m párost. Kétszázon a Bozsik Attila, Horváth Gábor kenupáros győzött.

Délután az 500 és 5000 m-es döntőket rendezték a Maty-éren, ezek a számok nem tartoztak bele a válogató műsorába. A rövidebb távon egyesben a kajakos Boros Gergely és Kárász Anna, valamint a kenus Korisánszky Péter nyert, míg párosban a kajakos Gönczy Gábor, Dombvári Bence, illetve a kenus Devecseri Ádám, Vass András duó győzött. A leghosszabb távon Noé Bálint és Fazekas Laura (kajak), valamint Fürdök Gábor (kenu) diadalmaskodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik