Sport

Joó Abigél cselgáncs Világkupát nyert Bakiban

A 78 kg-os dzsúdós aranyérmet nyert az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-sorozat baki Grand Prix-versenyén.

A KSI tavalyi Európa-bajnoka cseh és kanadai ellenfelét is ipponnal verve jutott be az elődöntőbe, ahol a vb- és Eb-első Marhinde Verkerk várt rá. A 20 éves magyar dzsúdós eddigi két mérkőzésükön legyőzte holland ellenfelét, és most is ipponnal bizonyult jobbnak.

A fináléban az áprilisi, isztambuli Eb-n harmadik német Luise Malzahn következett, akivel különpárharcuk 1-1-re állt, a harmadik csata pedig Joó Abigél sikerét hozta, aki vasárnapi negyedik összecsapását is ipponnal – ezúttal kis külső horoggal – nyerte meg.

Pánczél Gábor tanítványa negyedik Világkupa-diadalát aratta, és medálja mellé háromezer dollárt kapott. Korábban Szófiában (2009), Varsóban (2010) és Bukarestben (2010) állhatott a dobogó tetejére.

A zárónap másik magyarja, Bor Barna egy üzbég és egy holland rivális búcsúztatása után, a nyolc között vazaarival kikapott az ukrán Sztanyiszlav Bondarenkótól, és ötödik lett.

Pénteken Karakas Hedvig (57) bronz-, szombaton Mészáros Anett (70) pedig ezüstérmet nyert Azerbajdzsánban, ahol 50 ország 342 dzsúdósa versengett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik