Sport

Döntetlen a szegedi pólórangadón

A Szeged döntetlenre végzett a Honvéddal a Vodafone férfi vízilabda ob I rájátszásában, ezzel előbbi a 3., utóbbi a 4. helyen végzett a középszakaszban.

A playoff második etapjában ugyanez a két gárda a bronzéremért küzdhet meg, először szombaton, a Kőér utcában, majd 17-én, kedden a visszavágón, Szegeden.

A hazaiak ifjú válogatottja, Török Béla már az első percben vezetéshez juttatta a Szegedet, amely azonban nem tudott elhúzni vendégétől. Egészen 5-4-ig az volt a “képlet”, hogy a Tisza-partiak mindig előnybe kerültek, a Honvéd pedig minden alkalommal egyenlített. 5-5 után aztán borult a “mérkőzésrend”, mert Tóth Márton emberelőnyös, majd akciógóljával a meccsen először átvette a vezetést, és két találattal el is húzott a Kőér utcai alakulat (5-7).

Aztán Török szépített ugyan, de a szintén roppant fiatal honvédos Bátori Bence eredményes büntetője nyomán újfent kétgólosra nőtt a vendégelőny a harmadik negyed végére (6-8).

A befejező nyolc percben a szegediek háromszoros olimpiai bajnok centere, Molnár Tamás villant, egy Honvéd-fór végén azonban Jansik Dávid is jókor volt jó helyen (7-9). Csakhogy alig 45 másodpercen belül egyenlő lett az állás: előbb az emberelőnyből triplatulajdonossá előlépő Török válaszolt, majd a szintén háromszor betaláló idegenlégiós, Joseph Kayes akcióból a negyed közepén egyenlített.

Sőt,– két perccel a vége előtt, Somogyi Balázs szabaddobásgóljával visszakerült az előny a házigazdákhoz (10-9). Bő egy perc volt még vissza, amikor Salamon Ferenc akciógóllal egalizált (10-10), és mivel erre már nem volt újabb hatásos szegedi felelet, döntetlennel zártak a felek.

Eredmény, rájátszás az 1-4. helyért, 5. forduló:
Szeged-Beton VE –- Groupama-Honvéd 10-10 (1-1, 3-3, 2-4, 4-2)
A góldobók: Török, Kayes 3-3, Younger, Kiss Cs., Molnár, Somogyi 1-1, illetve Tóth M. 3, Mátyás, Salamon 2-2, Szivós, Bátori, Jansik 1-1
Az 5-8. helyért, 5. forduló:

Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP – PVSK-Fűszért 13-6 (3-2, 4-1, 3-2, 3-1)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik