Sport

Az Eger majdnem kiütötte a Vasast

Gerendás György csapata csaknem kiütéses győzelmet aratott a Vasas felett a Vodafone férfi vízilabda ob I rájátszásában. Ez a két csapat vívja a bajnoki döntőt is.

A világbajnok Varga II. Zsolt szabaddobással alapozta meg a hazaiak kellő meccshangulatát, amelyet Hosnyánszky Norbert, a 2008-as pekingi olimpiai aranyérmes felsősarkos bombával fokozott tovább az első negyedben (2-0).

Ezután előbb a háromszoros ötkarikás aranyérmes csapatkapitány, Biros Péter úszott meg és állította megoldhatatlan feladat elé kapujában Nagy Viktort, majd Kotsidis Nikolaos lőtt gólt úgy, hogy a labda a felső léc aljáról pattant be (4-0). Közben a hazai háló előtt parádézó válogatott kapus, a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán egy esetben fejjel (!) hárította a hasonló ötkarikás babérokkal bíró Vasas-klasszis, Kiss Gergely löketét…

A nagyszünet utáni folytatásban sem volt sok örömük a Földi László irányította angyalföldi társaság híveinek: Gerendás György legényei tudniillik egyre-másra szerezték a gólokat, miközben a Vasas csupán két ízben – első alkalommal 0-5-nél, Vámos Márton, majd 1-6-nál az amerikai center, Jeff Powers jóvoltából – tudott eredményes lenni. A duplázó Varga II után a kanadai Kevin Graham, Hosnyánszky, Bundschuh Erik, majd Biros góljaival KO-közeli állást alakított ki az Eger, 9-2-re (!!) elhúzva a bajnoki cím védőjétől.

A fiatal válogatott balkezes szélső, Vámos két emberelőnyös találattal 9-4-re kozmetikázott az eredményen, de Hegedűs Gábor centerből bevarrta a tizedik hazai gólt is (10-4). A Szécsi helyére közben beállt Nébald Olivér kapuját Katonás Gergő és Kovács Róbert is bevette még ugyan (10-6), de ez legfeljebb szépségtapasz lehetett a Vasas számára, amely nagyon egyértelmű vereséget szenvedett Egerben.

Eredmény, rájátszás az 1-4. helyért, 5. forduló:
ZF-Eger – TEVA-Vasas-UNIQA 10-6 (2-0, 2-0, 5-3, 1-3)
A góldobók: Varga II., Hosnyánszky, Biros 2-2, Graham, Kotsidis, Bundschuh, Hegedüs 1-1, illetve Vámos 3, Powers, Katonás, Kovács 1-1

A playoff folytatásában ugyanez a két csapat vív meg a bajnoki aranyéremért, az első meccset a Komjádi uszodában játsszák szombaton, a visszavágót 17-én, kedden Egerben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik