Sport

Elszállóban a szlovák vb-esélyek

A házigazda Szlovákia 3-2-es vereséget szenvedett a rivális, egyben címvédő Csehországtól az A csoportos hoki-világbajnokságon és így a kiesés szélére sodródott.

A világbajnokság sorra szolgálja ki a sportág szerelmeseit, miután délután egy kiélezett, büntetőkben eldőlt Kanada – USA rangadót nézhettünk végig rögvest érkezett az este és vele a cseh – szlovák derbi.

Az első harmad kiegyenlített csatát hozott, itt is, ott is akadtak helyzetek, majd a 18. percben Marek Zidlicky használta ki, hogy Ladislav Nagy túlzott keménykedése miatt emberfórban volt csapata. Fordulás után aztán egalizálni tudott a hazai gárda, Nagy váltotta gólra Visnovsky passzát, a csehek azonban ezt követően a kapujuk elé szegezték a vb házigazdáját.

A záró etapban jött is a hidegzuhany, előbb Patrik Elias lövetett gólt Martin Havlattal, majd fordítva, így bő negyed órával a vége előtt kettővel ment az ősi rivális. A folytatásban már a szlovákok becsülete volt a tét, a közönség pedig kiszurkolta Tomas Surovy találatát, ettől a hazaiak fel is éledtek, a hajrá azonban már későn jött (a kapust is levitték), 3-2-es vereség lett a vége.

Szlovákia két körrel a vége előtt pont nélkül áll a középdöntő E csoportjában, a finneket és a dánokat is verni kellene rendes játékidőben, valamint Finnországtól is két vereség kellene ahhoz, hogy a házigazda továbbjuthasson – az esély megvan, az egymás elleni meccs után az északiak Oroszországgal meccselnek majd.

A péntek este másik mérkőzése elég simára sikerült, a svédek az első harmadban szétlőtték szegény Cristobal Huet-t, a hálóőrnek háromszor is maga mögül kellett kivennie a pakkot, így húsz perc után Lhenry váltotta a kapuban. Ő csak egyszer kapitulált, a 46. percben Kronwall lövését nem tudta hárítani, így Svédország könnyedén hozta a kötelezőt.

Eredmény – A csoportos világbajnokság, középdöntő
E csoport:
Csehország – Szlovákia 3-2 (0-1, 1-0, 2-0)
A csoport állása: 1. Csehország 9 pont, 2. Németország 7, 3. Oroszország 6, 4. Finnország 5, 5. Szlovákia 0, 6. Dánia 0
F csoport:
Svédország – Franciaország 4-0(3-0, 0-0, 1-0)
A csoport állása: 1. Kanada 7 ponto, 2. Svédország 7, 3. Norvégia 5, 4. USA 4, 5. Svájc 3, 6. Franciaország 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik