Sport

A nyugati döntő küszöbén a Vancouver

Az alapszakaszgyőztes második idegenbeli meccsén is győzni tudott, így már 3-1-re vezet a Nashville Predators ellen az NHL Nyugati főcsoportjának elődöntőjében.

Az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján csak egy mérkőzést rendeztek, a Nashville Predators hazai környezetben próbálta kiegyenlíteni párharca állását a Vancouver Canucks ellen, ez azonban nem sikerült nekik, így az alapszakasz győztese egy győzelemre áll a továbbjutástól.

Negyed órát kellett várni az első gólra, Christian Ehrhoff a vendégeket juttatta előnyhöz, azonban még az első harmad vége előtt Joel Ward emberelőnyből egyenlített. A második játékrész közepén ismét a Canucks vezetett, így fordultak a záró harmadra, ahol a Predators már három és fél perc elteltével újra egalizált.

A Vancouver egy létszámfölényes helyzetből szerezte meg harmadszor is a vezetést, Ryan Kesler volt a gólszerző, aki gólja mellett két asszisztot is kiosztott a mérkőzésen. A Nashville a végén a kapusát is lehozta az egyenlítés reményében, ez azonban rosszul sült el, miután Henrik Sedin az üres kapuba talált. A Canucks 4-2-re győzött, legközelebb hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást.

 

Eredmény – NHL, Nyugati főcsoport-elődöntő
Nashville Predators-Vancouver Canucks 2-4
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1 a Vancouver javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik