Sport

Óriási bajban a címvédő Lakers

A Los Angeles-i csapat második hazai mérkőzését is bukta a Dallas Mavericks elleni párharcban az NBA rájátszásában.

Nem sokkal azután, hogy a regnáló bajnok 16 pontos vezetésről bukta az első mérkőzést a Dallas elleni párosításban jött az újabb feketelevese, a 24 egységgel záró Dirk Nowitzki vezette texasi gárda a második mérkőzést is megnyerte a Staples Centerben, ezt ráadásul nagyon könnyedén.

A felek legközelebb pénteken randevúznak a Mavericks otthonában, a Los Angelesnek pedig történelmi tettre lenne szüksége a továbbjutáshoz, ugyanis korábban csak háromszor fordult elő az NBA rájátszásában, hogy egy csapat azután nyert párharcot, hogy két hazai vereséggel indította volna a sorozatot: a Los Angeles Lakers 1971-ben, a Houston Rockets 1994-ben és a Dallas Mavericks 2005-ben.

Mindeközben Chicagóban ünnepléssel kezdődött az Atlanta elleni második mérkőzés, Derrick Rose vette át az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) járó kitüntetést. Minden idők legfiatalabb díjazottja eztán 25 ponttal vezette győzelemre övéit, az alapszakaszgyőztes sime 86-73-as sikert aratott a Hawks ellen, visszavágva az első találkozón elszenvedett fiaskóért. Pénteken és vasárnap Atlantában csapnak össze a csapatok.

Eredmények – NBA, főcsoport-elődöntők, 2. mérkőzés
Nyugat:
Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks 81-93
Az állás: 2-0 a Dallas javára.
Kelet:
Chicago Bulls – Atlanta Hawks 86-73
Az állás: 1-1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik