Sport

Újabb légiós lenne magyar állampolgár

Obie Trotter után Mikalaj Alekszejev, a Falco kosarasa is eljátszott a gondolattal, hogy felvegye a a magyar állampolgárságot.

A fehérorosz centerrel a szombathelyi csapat honlapja készített interjút, amelyet idézett a BB1.hu kosaras portál is. A játékos 32 meccsen 27.5 percet töltött ebben a szezonban a pályán, 12.31 pontot dobott és 6.46 lepattanót szerzett átlagban.

Alekszejev elmondta, a szezon első fele azért sikerült számára gyengébben, mert fia koraszülött volt, nem tudta kizárni az ezzel járó feszültséget. A Falco ezzel együtt meglepően jól helytáll a hajrában, amikor már Bencze Tamás volt a szakvezető Nikola Lazic helyett: az Albacomp csak 3-2-re tudta legyőzni a negyeddöntőben.

Különös a kapcsolata a drukkerekkel a centernek, hiszen játszott Körmenden is visszatérése előtt, mindkét tábor (és a két csapat játékosai is) a szívébe zárta, és “Belorusz, Belorusz” rigmussal késztette jobb játékra.

A fehérorosz kosaras hozzátette, minden vágya, hogy jövőre is Szombathelyen játsszon, ráadásul merészebb kijelentésre is rászánta magát, méghozzá a magyar válogatottsággal, de legalábbis állampolgársággal kapcsolatban:

“Miért ne? Ha lenne egy ilyen lehetőség, nem mondanék rá nemet. Ezzel a légiósszabály miatt nagyot tudnék segíteni a Falcón. Egyelőre azonban ezt senki nem mondta nekem, senki nem vetette fel ezt a lehetőséget” – hintette el a Falco kosárlabdázója.

Ahogyan arról már írtunk, Mészáros Lajos szövetségi kapitány kérésére a magyar szövetség honosítani szeretné Obie Trottert, a Szolnok irányítóját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik