Sport

Hibátlan a címvédő

Csehország jégkorong-válogatottja Finnországot is legyőzte az A csoportos világbajnokságon.

A szerda este két rangadót is tartogatott nekünk a sorsolásnak köszönhetően, Csehország Finnországgal, az Amerikai Egyesült Államok csapata Svédországgal mérte össze az erejét.

A csehek és a finnek közönségszórakoztató hatvan percet játszottak egymással: az első harmadban gól ugyan nem született (Ondrej Pavelec és Petri Vehanen egymást múlta felül bravúrok terén), a lefújás után azért egy kisebb tömegbunyót megnézhettünk. A második húsz perc elején aztán a címvédő használt ki egy emberelőnyt, egy gyönyörűen kijátszott akció végén Milan Michalek lőtte ki a hosszú alsót, igaz a korong egy finn védő botján megpattant. Az északiak még ebben a játékrészben egyenlíthettek volna, de olykor még az üres kapuba sem tudtak betalálni.

A záró etapban a cseh és az európai jégkorong legendája, Jaromir Jagr egy kipattanót vágott a hálóba, a finnek pedig csak az utolsó pillanatokban, üres kapuval rohamozva tudták mattolni a közel 97 százalékkal védő Pavelecet, egyenlíteni azonban már nem tudtak. Csehország így a maximális hat pontot viszi a középdöntőbe, illetve százszázalékosan tudta le a csoportkört.

Mindeközben Svédország némi meglepetésre kiütötte az USA-t, ugyan az első harmadot 1-1-el tudták le a felek, a második felvonásban a svédek hármat is ütöttek, majd Wheeler szépítő találatára kettővel feletek a záró játékrészben, sima 6-2 lett a vége. Svédország ezzel a pocsék kezdés ellenére is megnyerte a C csoportot.

Eredmények – A csoportos világbajnokság
C csoport:
Svédország – USA 6-2 (1-1, 3-0, 2-1)
A csoport végeredménye: 1. Svédország 7 pont, 2. USA 6, 3. Norvégia 5, 4. Ausztria 0
D csoport:
Csehország – Finnország 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)
A csoport végeredménye: 1. Csehország 9 pont, Finnország 5, Dánia 2, Lettország 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik