Sport

A Tampa egy lépésre a főcsoportdöntőtől

A Washington harmadszor is kikapott az NHL Keleti főcsoportjának elődöntőjében. Nyugaton a Vancouver visszavette a pályaelőnyt.

A Tampa Bay Lightning már csak egy sikerre van a továbbjutástól, miután az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján a két idegenbeli siker után hazai pályán is legyőzték a Washington Capitals csapatát a Keleti főcsoport elődöntőjében.

Bergenheim már az első harmadban előnyhöz juttatta a Tampát, de a fővárosiak nem adták könnyen a bőrüket, a második harmadban háromszor is betaláltak, amire csak egyszer érkezett válasz a hazaiaktól.

A harmadik harmadban azonban ismét a Tampa ideje jött el, fél percen belül szerzett két góljukkal egygólos előnyre tettek szert (4-3), amit aztán a végéig meg is őriztek. A Capitals részéről Alex Ovecskin hiába zárt két ponttal (1 gól, 1 gólpassz), az alapszakaszban főcsoportja élén végző csapata a kiesés szélére került az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.


Nyugaton a Vancouver Canucks arra készült, hogy visszavegye az elvesztett pályaelőnyt a Nashville Predators csapatától, egyben a vezetést is átvegye a mérkőzés előtt 1-1-re álló párharcban.

Ez végül sikerült is az alapszakaszgyőztesnek, pedig az első harmadban még a Predators szerzett – emberhátrányban – vezetést. A Canucks Ryan Kesler révén egyenlített a második húsz percben, majd a záró harmadban a vezetést is megszerezte, a hazaiak azonban egyenlítettek.

Pekka Rinne hiába őrizte hősiesen a Nashville kapuját, egy emberelőnyös szituációból a hosszabbítás 11. percében Kesler a második találatát is megszerezte, így a Vancouver örülhetett. A Canucks összesítésben 2-1-re vezet a Nyugati főcsoport elődöntős küzdelmében.


Eredmények – NHL, főcsoport elődöntők
Kelet:
Tampa Bay Lightning – Washington Capitals 4-3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-0, a Tampa Bay javára.
Nyugat:
Nashville Predators – Vancouver Canucks 2-3 – hosszabbítás után.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a Vancouver javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik