Sport

A Bulls és a Lakers is otthon kapott ki

Az alapszakaszgyőztes és a címvédő is hazai vereséggel kezdte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának főcsoport-elődöntőjét.

Keleten az alapszakaszt megnyerő Chicago Bulls már az első negyedben tízpontos hátrányba került a vendég Atlanta Hawks ellen, de tartották magukat, ennek köszönhetően a félidőben már csak egy pont volt a különbség (51-50 az Atlantának).

A Bulls a folytatásban még a vezetést is megszerezte, de a Hawks nem roppant össze, a végére ismét a vendégek kezébe került az irányítás, és 103-95-re meg is nyerték a találkozót. Joe Johnson 34 ponttal járult hozzá az Atlanta győzelméhez, amivel csapata 1-0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.


A címvédő Los Angeles Lakers sem kezdte jól a maga sorozatát, a Nyugati főcsoport-elődöntő első mérkőzésén hazai pályán 96-94-re kikaptak a Dallas Mavericks együttesétől. A Lakers már tizenhat pontos előnyre is szert tett a harmadik negyedben, a Mavs innen állt fel, majd a végjátékban – Kobe Bryanték hibáinak is köszönhetően – a vendégek megnyerték a találkozót.

Bryant 36 pontot szórt, de ez sem volt elég, a másik oldalon Dirk Nowitzki volt a legeredményesebb, 28 ponttal.

 


Eredmények – NBA, Főcsoport-elődöntők
Kelet:
Chicago Bulls-Atlanta Hawks 95-103
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az Atlanta javára.
Nyugat:
Los Angeles Lakers-Dallas Mavericks 94-96
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Dallas javára.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik