Sport

A Vasas a másik döntős a pólóligában

A Vasas három góllal legyőzte a vendég Szegedet a Vodafone férfi vízilabda OB I felsőházi rájátszásának 4. fordulójában, ezzel döntős lett.

Az első támadás megadta az alaphangot: a háromszoros olimpiai bajnok center, Molnár Tamás gyors kapáslövéssel vette be a hazai kaput, majd a légiós Joseph Kayes ejtett pazarul (0-2), nem kevésbé látványos Decker Ádám– és Miho Boskovic-góllal azonban gyorsan egyenlített Földi László alakulata (2-2). A találatgazdag nyitónegyed végül 4-3-as vendégvezetéssel zárult.

Boskovic bombázott emberelőnynél távolról a vendégek hálójába a 2. negyedben, majd Steinmetz Barnabás lökete szegedi kézről “csorgott” a kapuba (5-4). A másik szegedi légiós, Aaron Younger egalizált szintén fórból, de a magára hagyott hazai center, Vörös Viktor sem hibázta el az elhibázhatatlant (6-5).

A nagyszünetet követően Younger alakította 6-6-ra az állást. A soros Vasas-fórból Boskovic negyedszer is eredményes volt, Molnár azonban büntetőből egyenlített (7-7). Szövegelésért a Vasas háromszoros olimpiai bajnokát, Kiss Gergelyt cserével végleg kiállították, de a csongrádiak nem tudtak élni az alkalom kínálta eséllyel. Az angyalföldiek viszont igen: a 6 az 5 elleni játéknál Vámos Márton volt pontos (8-7).

A befejező negyedben kimaradt szegedi fórok után a Vasas a magáéi közül egyet kihasznált: Katonás Gergő módosított 9-7-re, majd a bajnoki címvédő amerikai centere, Jeff Powers belőtte a tizedik hazai gólt is (10-7) a végére széteső riválisnak.

Győzelmével a Vasas bejutott a bajnoki döntőbe, ahol oda-vissza alapon az Egerrel küzd majd meg, a Szeged a Honvéddal a harmadik helyet dönti el egymás között.

Eredmény – rájátszás az 1-4. helyért, 4. forduló:
TEVA-Vasas-UNIQA – Szeged-Beton VE 10-7 (3-4, 3-1, 2-2, 2-0)
A góldobók: Boskovic 4, Decker, Steinmetz, Vörös, Vámos, Katonás, Powers 1-1, illetve Younger, Molnár 2-2, Kayes, Juhász, Kiss Cs. 1-1
Rájátszás az 5-8. helyért, 4. forduló:
PVSK-Fűszért – FTC-Fisher Klíma 8-13 (2-3, 1-5, 2-2, 3-3) Debrecen Fujitsu – Szolnoki Főiskola 3-17 (1-3, 0-3, 1-6, 1-5)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik