Sport

Kikapott a Washington és a Detroit

A Fővárosiakra a Tampa Bay Lightning mért kétgólos vereséget, míg a Vörös Szárnyakat hosszabbításban verte meg a San Jose Sharks az NHL rájátszásában.

A Washington Capitals hazai jégen, a Detroit Red Wings pedig vendégként “csúszott el” az észak-amerikai profi jégkorongliga rájátszásának főcsoport-elődöntős nyitókörében.

Az alapszakaszban a Keleti-főcsoport élén végző Capitals az előző körben a New York Rangerst búcsúztatta (4-1), míg a Tampa hetedik meccsen jutott tovább a Pittsburgh Penguins ellen. A főcsoport-elődöntő első mérkőzését a vendégek kezdték jobban, Bergenheim révén már 132 másodperc után vezetéshez jutottak, de Semin gyorsan egyenlített.

A második harmad elején át is vette a vezetést a Washington, de a Tampa Bay – túlélve a fokozódó nyomást – a játékrész végéhez közeledve kétszer is eredményes volt, másodjára Stamkos talált be emberelőnyből. A 4-2-es győzelmet végül a mérkőzés végén Moore állította be, az üresen maradt kapuba paskolta a pakkot. A Tampa 1-0-ra vezet a párharcban.


Szintén előnyhöz jutott a San Jose Sharks, miután hosszabbítás után legyőzték a vendég Detroit Red Wings alakulatát. Az alapszakaszban a Cápák nyugaton másodikak voltak (a playoff első körében 4-2-vel búcsúztatták a Los Angeles Kings csapatát), míg a Vörös Szárnyak a harmadik helyen végeztek (majd söpréssel jutottak túl a Phoenix Coyotes együttesén).

A két csapat párharcának első felvonásán a Detroit szerzett vezetést, Lidstrom az első harmad közepén talált utat a hazai kapuba. Hiába védett Howard szenzációsan, Pavelski révén a San Jose tíz perccel a vége előtt emberelőnyből egyenlíteni tudott. A hosszabbításban hét percet kellett várni a győztes találatra, Ferriero gólja azt jelentette, hogy a Sharks került előnybe a párharcban.

 


Eredmények – NHL főcsoport-elődöntő, 1. mérkőzés
Kelet:
Washington Capitals-Tampa Bay Lightning 2-4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban 1-0-ra a Tampa Bay vezet.
Nyugat:
San Jose Sharks-Detroit Red Wings 2-1 – hosszabbítás után
Az állás: 1-0 a San Jose javára.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik