Sport

A svédek is botlottak

Miben különbözik Svédország Finnországtól, az USA-tól és Csehországtól? Hogy nem tudott nyerni az A csoportos jégkorong-világbajnokság szombati játéknapján.

Délután az Amerikai Egyesült Államok csapata is megkezdte a 2011-0-es A csoportos világbajnokság küzdelmeit, a tengerentúli banda Ausztria ellen melegített be a továbbiakra. Az USA már az első harmadban kétgólos előnyre tett szert és ugyan Pewal szépített a második játékrészben, az amerikai győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben, sima 5-1 lett a vége.

Finnország is 5-1-re tudta le első meccsét, Ruutuék a Dánia elleni északi rangadót hozták könnyedén, ráadásul három emberelőnyt is sikerült gólra váltani, ez mindenképpen jó jel a továbbiakra nézve.

Este már nem voltak ilyen simák a győzelmek, a címvédő Csehországnak például kétszer is szaladnia kellett az eredmény után Lettország, csak az utolsó harmadban sikerült megfordítani és megnyerni a mérkőzést, Patrik Elias hálálta meg a korábbi gólpasszt és ezúttal ő szolgálta ki Martin Havlatot, majd Roman Cervenka is beköszönt.

Svédországis egy északi ellenféllel, nevezetesen Norvégiával kezdett, a sárga-kékek pedig igencsak megszenvedtek a riválissal. A svédek már 3-1-re is vezettek, a norvégok azonban két emberelőnyt is kihasználva egyenlíteni tudtak, de Eriksson révén Svédország is kihasznált egy emberfórt, ám erre is érkezett válasz Norvégiától, Bastiansen az 56. perc elején mattolta Erik Ersberget.

A hosszabbítás aztán norvég győzelmet hozott, így szombaton sem maradtunk meglepetés nélkül.

Eredmények – A csoportos világbajnokság, csoportmérkőzések
C csoport:
USA – Ausztria 5-1 (2-0, 1-1, 2-0)
Norvégia – Svédország 5-4 (1-3, 2-0, 1-1, 1-0) – hosszabbítás után
D csoport:
Finnország – Dánia 5-1 (0-0, 2-0, 3-1)
Csehország – Lettország 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik