Sport

Továbblépett a Lakers, a Dallas és az Atlanta

A címvédő mellett két másik alakulat is pontot tett párharca végére az az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első fordulójában.

A Lakers hatodik meccsre kényszerült a New Orleans Hornets ellen, talán már erre is kevesen számítottak, Kobe Bryanték azonban már nem hagytak kétséget továbbjutásuk felől. Bryant maga 24 ponttal járult hozzá a New Orleans arénájában elért 98-80-as győzelemhez, csapata a második félidőben döntötte el a mérkőzés sorsát.


Nyugaton a Dallas is továbblépett a hatodik meccsen, Dirk Nowitzki vezetésével 103-96-ra nyertek a Portland Trail Blazers otthonában. A Dallas a második negyedben mutatott teljesítményével ugrott meg ellenfelétől, a hazaiak már hiába hajráztak.


A Keleti-főcsoportban az Atlanta Hawks a 2009-es nagydöntős Orlando Magicet búcsúztatta, szintén 4-2-es összesítéssel. Hiába tartotta kézben az összecsapást a Hawks, az Orlando szívósan tartotta magát, így fél perccel a vége előtt csak egy pont volt a különbség.

A végére két büntetőt is bedobtak a hazaiak, 84-81-es győzelmük pedig azt jelentette, hogy a Magic számára is véget ért a szezon.

Eredmények – NBA, főcsoport-negyeddöntők:
Kelet:

Atlanta Hawks-Orlando Magic 84-81
A párharcot 4-2-re az Atlanta nyerte.

Nyugat:

New Orleans Hornets-Los Angeles Lakers 80-98
A párharcot 4-2-re a Lakers nyerte.

Portland Trail Blazers-Dallas Mavericks 96-103
A párharcot 4-2-re a Dallas nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik