Sport

Szlovák hokicsapat is játszani fog a KHL-ben

Az orosz Kontinentális Jégkorong Liga (KHL) elnöke százszázalékosan számol a szlovákiai HC Lev Poprád csapatával a következő idénytől.

“A poprádiak részvételét a jövő idényben biztosra veszem” – jelentette ki Medvegyev pénteken Poprádon. Szerinte a KHL jövőbeni résztvevőjeként még a pozsonyi Slovan Bratislava csapata is számításba jöhet. Részletekbe nem bocsátkozott.

A KHL vezetői immár harmadik alkalommal jártak Poprádon, illetve Szlovákiában. Ezúttal a poprádi csapat stadionjának műszaki hátterével és a Magas Tátra-alji város infrastruktúrájával ismerkedtek meg tüzetesen. A küldöttséget Anton Danko, Poprád polgármestere is fogadta.

A HC Lev Poprád már a tavalyi évben arra készült, hogy részt vesz a KHL-ben. Miloslav Horava és Radim Rulík cseh edzők vezetésével 22 hivatásos játékos tavaly júliusban kezdte meg a közös felkészülést Poprádon. A projekt végül is azért nem valósulhatott meg, mert a Szlovák Jégkorong Szövetség elutasította a csapat részvételét a nyílt orosz bajnokságban. A probléma azóta megoldódott.

A KHL-ben a most záruló idényben 23 csapat játszott. A csapatokban számos világhírű idegenlégiós van, egyebek között Jaromír Jágr cseh sztár.

Poprád, illetve a Magas Tátrai régió vezetése támogatja a csapat szereplését az orosz hokiligában.

“A HC Lev minden szükséges iratot már átadott a KHL vezetésének, közösen megnéztük a stadiont és a régió infrastruktúráját is. Amennyiben a KHL eljut Szlovákiába, az hatalmas segítséget fog jelenteni az itteni jogkorongnak és az egész tátrai régiónak, nemcsak a sport, de az idegenforgalom terén is. Már csak az a tény, hogy Poprád neve a jövőben rendszeresen megjelenik a külföldi sajtóban, s a meccsekre külföldi szurkolók érkeznek hozzájárul a város és a Magas Tátra népszerűsítéséhez” – nyilatkozta újságíróknak Zdenek Sesték, a HC Lev Poprád kommunikációs igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik