Sport

Továbbjutott a Miami és az Oklahoma City

A San Antonio Spurs egyelőre megmenekült a kieséstől az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának első fordulójában.

Keleten a Miami Heat, nyugaton pedig az Oklahoma City Thunder jutott tovább szerdán az NBA-ben. A Miami a Philadelphia 76ers, az Oklahoma City pedig a Denver Nuggets elleni párharc ötödik mérkőzésén győzött, és nyerte párharcát 4-1-re.

A Heatben a sztárok közül Dwyane Wade 26, Chris Bosh pedig 22 ponttal járult hozzá a csapat első playoffos párharcsikeréhez a 2006-os bajnoki cím óta. A floridaiak a következő körben a tavalyi nagydöntős Bostonnal találkoznak.


Az Oklahoma főként az alapszakasz mesterlövészének, Kevin Durantnak köszönheti továbbjutását, aki egyéni rájátszás-csúcsát beállítva 41 pontot szórt a Denvernek. A Thunder utoljára 2005-ben, még Seattle SuperSonics néven nyert utoljára párharcot.

A nap harmadik találkozóján a nyugati alapszakasz-győztes San Antonio Spurs hosszabbításban verte a vendég Memphis Grizzliest, s menekült meg – egyelőre – a kieséstől. A rendes játékidő utolsó másodpercében (!) a texasiak az újonc Gary Neal triplájával egyenlítettek ki, majd a francia Tony Parker a ráadásban hat pontot szerezve vezette csapatát győzelemre. A hazaiaknál Manu Ginobili 33 pontig jutott, a nyugaton épphogy a playoffba jutott Memphis pedig pénteken, otthon teheti teljessé a meglepetést.

 


Eredmények – NBA, főcsoport-negyeddöntők:
Kelet:
Miami Heat-Philadelphia 76ers 97-91
A párharcot 4-1-re a Miami nyerte.

Nyugat:

San Antonio Spurs-Memphis Grizzlies 110-103 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Memphis javára.

Oklahoma City Thunder-Denver Nuggets 100-97
A párharcot 4-1-re az Oklahoma City nyerte.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik