Sport

Portugál Nagydíj – magyar indulóval

Sebestyén Péter is ott lesz a gyorsaságimotoros-világbajnokság estorili állomásán, 125 kcm-esek között indul.

A mindössze 16 esztendős tehetség menedzsmentje kedden adta hírül, hogy Sebestyén a Forward Racing Team tagjaként egy KTM motor nyergében áll majd rajthoz.

A nyolcadliteresek között 2007-ben világbajnok Talmácsi Gábor, aki pontosan tíz évig volt állandó résztvevője a sorozatnak, két hónapja jelentette be, hogy miután tárgyalásai nem vezettek eredményre, kihagyja ezt az évet, így az első két versenyen nem volt magyar résztvevő.

A csapattól az MTI-hez eljuttatott csütörtöki tájékoztató szerint Sebestyén és menedzsere, Roberto Favaro szerdán érkezett meg a portugáliai futam helyszínére. A pilóta személyesen is megismerkedhetett csapata, a Forward Racing Team tulajdonosával, és a csapattagokkal.

Csütörtökön, a délelőtti órákban volt a pályabejárás a mérnökökkel és a szerelőkkel. Délután került sor azokra a megbeszélésekre, ahol a motor műszaki beállításairól volt elsősorban szó, hogy pénteken, a motoron ülve már minél hatékonyabban folyhasson az edzés.

“Izgatottan várom a holnapi napot, hiszen számomra ez egy új kihívás. – mondta Sebestyén. – Meg kell ismerkednem az új motorral és a csapattal. A lehető legtöbb információt kell adnom, hogy a motort a saját stílusom szerint állíthassuk be. Ez nem lesz könnyű feladat, főleg ami az első versenyt illeti, de remélem sikerül a maximumot kihozni magamból, és lépésről lépésre dolgozni, nem feledve, hogy még hátravan 14 futam.”

A 125 kcm szabadedzései pénteken magyar idő szerint 10:15 órától és 14:15-től kezdődnek. Szombaton szintén 10:15 órakor rajtol a szabadedzés és 14 órakor lesz a kvalifikáció. A futam vasárnap 15:30-kor startol. A nyolcadliteresek között két verseny után százszázalékos teljesítménnyel a spanyol Nicolás Terol vezeti a pontversenyt.

Az 1972-ben épült, s vb-futamnak 2000 óta helyet adó, 4182 m-es estorili pálya még a szakemberek szerint is az egyik legnehezebb helyszín. A négy lassú balkanyar, kilenc gyors jobbkanyar, és a majdnem egy kilométeres egyenes szakasz igazi kihívás még a gyakorlott versenyzők számára is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik