Sport

Mocsait szívesen látnák a női válogatott mellett

A férfi válogatott és a Veszprém kézilabdacsapatának vezetőedzőjét arra kérnék, segítsen a németek elleni vb-selejtezőn.

A kezi.hu oldal interjút készített Mocsai Lajossal, a férfi válogatott szövetségi kapitányával, akit arról kérdezett, mennyiben figyeli a női válogatottat, amely sorsdöntő világbajnoki-selejtezőre készül Németország ellenében.

A szakember elmondta, Mátéfi Eszter szövetségi kapitány kikérte a véleményét az előolimpiával kapcsolatban, ahová meghívták Magyarországot is. Mocsai azt javasolta, bővítsék ki a szakmai stábot Kovács Péterrel, aki tapasztalatával sokat segíthetne a lányokon.

A portál a szurkolók óhaját említette Mocsainak, nevezetesen, hogy a németek ellen ő irányítsa a női válogatottat. Mocsai Lajos elmondta, bizonyára azért fogalmazódott meg ez a felvetés, mert a férfi csapatot is egy sikertelenebb Eb után és egy sorsdöntő vb-selejtező vette át. A kapitány hozzátette, a női válogatott néhány játékosa kereste meg a fenti “ötlettel”. Neveket nem árult el a tréner, azt azonban igen, hogy a kézilabda szövetség részéről semmilyen megkeresés nem érkezett hozzá.

Mocsai Lajos kitért a klubvilágbajnokságra, amellyel kapcsolatban elmondta, nem tudja, kik, mikor utaznak el a veszprémi csapatból az eseményre, ez a játékosok és a menedzserek asztalára tartozik.

A férfi válogatott már kijutott (elsők között) az Európa-bajnokságra, de még két forduló vár rá a csoportban. A női nemzeti csapat június 5-én kezd idegenben a németek ellen a vb-selejtezőn, a visszavágót 11-én rendezik, Győrben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik