Sport

A Boston és a Tampa sikerével zárult a rájátszás első köre

Mindkét együttes a hetedik mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

Utolsóként a Boston Bruins és a Tampa Bay Lightning jutott be NHL főcsoport elődöntőjébe, így kialakult a további menetrend.

A Boston Bruins idegőrlő csatában, a hetedik meccs hosszabbításában biztosította be továbbjutását a vendég Montreal Canadiens ellen. A Bocsok jól kezdtek, Boychuk és Recchi révén öt és fél perc után 2-0-ra megléptek, de még az első harmadban jött a szépítés egy emberelőnyös találattal.

A Montreal jól érezhette magát, amikor nem azonos létszámban tartózkodtak a két csapat játékosai a jégen, hiszen a második harmad első felében Plekanec emberhátrányos szituációban egyenlíteni tudott.

A harmadik játékrészben sem maradtak el az izgalmak, előbb ismét előnybe került a Boston, majd P.K. Subban két perccel a vége előtt egy hatalmas lökettel egalizált – emberelőnyből. Csaknem hat perc telt el a hosszabbításból, amikor eldőlt a párharc: Horton gólja után a hazaiak örülhettek, a Boston a Philadelphia Flyers ellen játszik a Keleti-főcsoport elődöntőjében.


A Pittsburgh Penguins otthonában szintén hetedik párharcra került sor, itt azonban már nem örülhettek a hazai szurkolók. A Pingvinek megérezték, hogy hosszabb ideje nélkülözni kénytelenek Sidney Crosbyt és Jevgenyij Malkint, 36 próbálkozásukból nem esett gól, így Roloson kapus volt a vendég Tampa Bay Lightning egyik hőse.

A másik pedig Bergenheim, a finn játékos egy nagyszerű passz után a második harmadban vette be a meglepett Fleury kapuját, ezzel az egy góllal dőlt el a párharc a Tampa javára.


Eredmények – NHL, főcsoport negyeddöntők
Keleti-főcsoport, 7. mérkőzés:

Pittsburgh Penguins-Tampa Bay Lightning 0-1
A párharcot 4-3-as összesítéssel a Tampa nyerte.

Boston Bruins-Montreal Canadiens 4-3 – hosszabbítás után
A párharcot 4-3-as összesítéssel a Boston nyerte.

A főcsoport elődöntőkben:

Kelet:

Washington Capitals-Tampa Bay Lightning
Philadelphia Flyers-Boston Bruins

Nyugat:

Vancouver Canucks-Nashville Predators
San Jose Sharks-Detroit Red Wings

Ajánlott videó

Olvasói sztorik