Sport

Továbbment a Chicago Bulls

A Chicago Bulls együttese hazai pályán győzte le az Indiana Pacerst, ezzel megnyerte a két csapat párharcát az NBA rájátszásának első körében.

Derrick Rose már négy személyi hibával ücsörgött a padon a harmadik negyedben, amikor arra kérte a a Bikák vezetőedzőjét, hogy küldje vissza a pályára, Tom Thibodeau kockáztatott, az All-Star irányító pedig 25 pontjával sima győzelemre vezette övéit a United Center közel 23 ezer nézője előtt.

Luol Deng 24-et hintett, az alapszakaszgyőztes Chicago Bulls pedig 4-1-el letudta az Indiana Pacers elleni párharcot, így ellenfelét várja a második körben, amely az Orlando Magic és az Atlanta Hawks párosítás győztese lesz.

Apropó Orlando-Atlanta párharc, Dwight Howart faultgondjai ellenére is életben maradt a floridai gárda a Sólymok ellen, Stan van Gundy együttese hazai pályán, igazi csapatmunkának köszönhetően tudott nyerni magyar idő szerint szerda hajnalban, mind a 12 pályára lépő játékos szerzett legalább egy pontot. A túloldalon Josh Smith dupla-duplát szerzett (22 pont, 11 lepattanó formájában), a Magic azonban már az első félidőben dűlőre vitte a dolgot. Úgy tűnik inspirálóan hatott az Orlandóra, hogy 2007 után első ízben legyintette meg az elsőkörös búcsú szele – tavaly sima söpréssel tudta le az Atlanta elleni sorozatot.

Chris Paul bombaformában játszik a Los Angeles Lakers elleni párosításban, ez azonban nem ért győzelmet legutóbb, a címvédő Tavasok a gyengébb első negyedet követően magabiztosan húzták be az ötödik összecsapást, így már 3-2-re vezetik a négy győzelemig tartó párharcot. A sérülten játszó Kobe Bryant és Andrew Bynum ismét kitett magáért, előbbi 19 pontot dobott, míg utóbbi dupla-duplát szállított (18 pont, 10 lepattanó), de ezúttal Pau Gasol is fel tudott nőni társai mellé, ő 16-al zárt.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők:
Kelet:
Chicago Bulls-Indiana Pacers 116-89

A párharcot 4-1-re a Chicago nyerte.
Orlando Magic-Atlanta Hawks 101-76
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 az Atlanta javára.
Nyugat:
Los Angeles Lakers-New Orleans Hornets 106-90

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a Los Angeles javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik