Sport

Négy hónapja nem kapnak fizetést a bajnokok

A BSE női röplabdázói úgy fejezték be - a legjobban - a szezont, hogy ebben az évben nem kaptak egy fillért sem.

Ahogyan arról beszámoltunk, a BSE női röplabdacsapata lett a magyar bajnok a 2010-11-es szezonban. A városmajoriak úgy védték meg címüket, hogy a Vasas elleni negyedik összecsapáson meccslabdája, így bajnoki labdája volt az ellenfélnek.

Hollósy László, a BSE vezetőedzője érdekes nyilatkozatot tett a mérkőzést követően a Nemzeti Sportnak. A szakember a körülményekről és a csapat hozzáállásáról beszélt:

“Köszönöm szépen a mestereimnek, Dr. Kotsis Attilánénak, Garamvölgyi Mátyásnak és Németh Lajosnak! Egész évben ezért dolgoztunk, négy hónapja nem kaptunk fizetést, a legalapvetőbb feltételeket sem biztosították számunkra.

Mégis kupát és bajnokságot nyertünk, erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy ezek a lányok igazi sportemberek! Ha ezt látják potenciális szponzorjelöltek, vagy még felsőbb körökben, akkor talán megérzik, hogy ebbe az együttesbe érdemes pénzt fektetni, hiszen ezek a lányok az egész életüket erre a sportágra áldozzák” – szólt a szomorú összegzés.

Legutóbb egyébként az NRK-Nyíregyháza tudott triplázni, tehát három egymást követő évben bajnokságot nyerni (2001, 2002, 2003), ráadásul az egy négyes sorozat volt, mert a szabolcsiak 2000-ben is aranyérmesek lettek – írja a hunvolley.blog.hu oldal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik