Sport

Bor döntős Isztambulban

A +100 kg-os Bor Barna bejutott a döntőbe az Isztambulban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A paksiak “nehézfiújának” első mérkőzése csupán két percig tartott, ekkor a bírók lábra fogás miatt leléptették a lett Vladimirs Osnacsot, majd a tavaly Eb-ezüstérmes magyar nemsokára már a német Robert Zimmermannal akaszkodott össze, akivel két páros intést is kaptak. Ezután Bor vazaarit érő bokadobással jutott előnyhöz, majd egy tőle szokatlan technikával, leszorítással nyerte meg a meccset. A negyeddöntőben az orosz Andrej Volkov, majd a legjobb négy között az Eb-harmadik grúz Zviadi Handzsaliasvili sem tudta feltartóztani honfitársunkat, így a döntőben a súlycsoport és alighanem az egész dzsúdóvilág legnagyobb sztárja, a négyszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes francia Teddy Riner vár rá, aki mind a hat eddigi összecsapásukon megverte Bort.

A 2007-ben Európa-bajnok Hadfi Dániel első találkozóján az ugyancsak Eb-első orosz Tagir Hajbulajevvel nézett farkasszemet, és bár sok akciót indított, ellenfele egyszer jukót érően vitte földre őt, és a hajrát “kibekkelve” győzött.

A KSI dzsúdósa, a 78 kg-ban címvédő Joó Abigél az orosz Vera Moszkaljuk után, a negyeddöntőben a német Luise Malzahnnal találkozott, aki ugyancsak képtelen volt akciót bemutatni rajta. A riválist háromszor is megintették, így a 20 esztendős magyar vazaarival jutott a négy közé, ahol az Eb-harmadik francia Lucie Louette lesz az ellenfele. Kettejük különpárharca 1-1-re áll: tavaly a bécsi kontinenstornán Joó nyert, majd idén a párizsi Grand Slam-viadalon Louette visszavágott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik