Sport

Michelisz idén először versenyez

A túraautó-világbajnokság hétvégi belgiumi futamával a magyar pilóta számára is elindul az idei sorozat.

A péntek délutáni teszttel megkezdődik a Túraautó Világbajnokság idei szezonja Michelisz Norbert és a Zengő Dension Team számára a belgiumi Zolderben. A 26 esztendős versenyző először állhat rajthoz a csapat vadonatúj, hátsókerék-hajtású BMW 320 TC típusú versenyautójával.

Az újoncok számára kiírt Rookie Challenge tavalyi győztese idén az összetett értékelés mellett a Yokohama Drivers’ Trophy-ért is megküzdhet.

„Zolder versenypályája nem kifejezetten gyors, ellenben nagyon fékgyilkos. Egy kissé Monzához és a tavalyi marrakesh-i versenyhez tudnám hasonlítani, de itt nem érünk el olyan magas végsebességeket, mint a másik két helyszínen” – mondta a magyar pilóta amolyan előzetes esélylatolgatás gyanánt.

A világbajnokság mezőnye 2011-ben tizenkét ország – köztük június 5-én Magyarország – versenypályáin összesen huszonnégy futamot teljesít. Az idei szezonban öt különböző típusú autó van jelen: a Chevrolet gyári csapattal indul, a Volvo egy félgyári versenyautót nevez, a BMW és az SR Customer Racing (SEAT) privát csapatoknak szállít autókat.

Minden versenyhétvégén két futamot rendeznek, a rajtsorrendek a két részre bontott szombati időmérő edzésen dőlnek el. A futamokon a legjobb tíz versenyzőt pontozzák, a győztes 25 pontot kap, a tízedik helyezett pedig egyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik