Sport

Döntetlenek a vízilabda OB 1 felsőházában

A Vasas-Eger és a Honvéd-Szeged mérkőzésen sem született döntés a férfi vízilabda bajnokságban.

A bajnoki címvédő Vasas és az alapszakaszgyőztes Eger nem bírt egymással a férfi vízilabda ob I legjobb négy csapatának playoffos körmérkőzés-sorozatában: a 2. fordulóbeli összecsapás 7-7-es döntetlennel zárult a Komjádi uszodában.

Az angyalföldieknek azért is lett volna fontos a győzelem, mert a hevesiek ebben a bajnokságban még nem szenvedtek vereséget senkitől, ráadásul 9 pontos előnyt halmoztak fel fő riválisukkal szemben.

Úgy indult, hogy most sem születik egykönnyen Vasas-siker, hiszen a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter büntetőből gyorsan vezetést szerzett, és bár emberelőnyből Katonás Gergő egyenlített, utána is rendre a vendégek álltak jobban egy góllal. 4-4-et követően fordult a kocka, amennyiben – alapvetően a triplázó háromszoros ötkarikás aranyérmes Kiss Gergely jóvoltából – 6-4-re elhúzott a hazai csapat.

A gyakorlatilag center nélkül kiállni kényszerült Eger azonban szívós munkával “visszajött” a meccsbe, s egyenlített (6-6). Szűk két perccel a vége előtt Vámos Márton révén megint a Vasas vezetett, Binder Szabolcs azonban akciógóllal egalizált (7-7), így 1-1 pontot tehettek hozzá eddigi “gyűjteményükhöz” a csapatok.

A másik szerda esti összecsapás – akárcsak a Vasas-Eger meccs – is döntetlent hozott a Honvéd és a Szeged között. Elképesztő rajtot vett a vendégcsapat a Kőér utcában: mire felocsúdtak hazaiak, már 5-0 volt “oda”. Az “ébresztőig” mindenesetre 13 perc telt el, s Juhász Zsolt két gólját a második negyed közepéig még további három szegedi találat követte, amikor végre a Honvéd is eredményes tudott lenni.

A nagyszünetre azonban hazai szempontból nem sokat javult a helyzet, hiszen Kásás Zoltán legénysége 6-2-vel várhatta a találkozó második felvonását. Sőt, a harmadik negyedet is szegedi gól vezette be, amikor Vad Lajos az alapszakaszt negyedikként záró együttese elkezdett vízilabdázni: előbb 4-7-re, majd 4-8 után 7-8-ra zárkózott fel.

A befejező nyolc percben a háromszor is eredményes Kiss Csaba büntetőből alakította 7-9-re az állást, Tóth Márton szépítése után azonban Salamon Ferenc találatával a Honvéd 9-9-nél beérte a Szegedet. Ekkor még öt perc volt hátra, ám a roppant izgalmassá vált hajrában újabb gól már sem itt, sem ott nem született.

Az alapszakaszból hozott pontokkal együtt a rájátszás két köre után a felsőház állása (még négy meccs van vissza a körmeccses sorozatból): 1. Eger 72 pont, 2. Szeged 63, 3. Vasas 63, 4. Honvéd 59

A playoff 3. fordulójának mérkőzéseit szombaton játsszák Vasas-Honvéd és Eger-Szeged párosításban.

Eredmények
Rájátszás, az 1-4. helyért, 2. forduló:
TEVA-Vasas-UNIQA – ZF-Eger 7-7 (1-1, 1-2, 4-1, 1-3)
góldobók: Kiss G. 3, Katonás, Boskovic, Vörös, Vámos 1-1, illetve Biros, Binder 2-2, Graham, Kovács G., Bundschuh 1- 1
Groupama-Honvéd – Szeged-Beton VE 9-9 (0-2, 2-4, 5-2, 2-1)
góldobók: Szivós 3, Tóth, Somogyi 2-2, Bátori, Gór-Nagy 1-1, illetve Kiss Cs. 3, Molnár, Juhász 2-2, Kayes, Somogyi 1-1
Rájátszás az 5-8. helyért:
PVSK-Fűszért – Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP 7-8 (1-0, 1-3, 3-3, 2-2)
Debrecen Fujitsu – FTC-Fisher Klíma 3-4 (1-3, 0-0, 2-1, 0-0)
Rájátszás a 9-13. helyért:
OSC-UTE 14-11 (4-1, 3-4, 2-3, 5-3)
Bodrogi Bau-Szentesi VK – ASI 9-4 (5-2, 0-0, 0-1, 4-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik