Sport

Előnyben a Veszprém és a Szeged

A címvédő a vendég Tatabányát, a Szeged pedig a Fradit győzte le a kézilabda NB 1 elődöntőjének első mérkőzésén.

Mocsai Lajos csapata százszázalékos teljesítménnyel zárta az alapszakaszt, így egyértelműen ők voltak a párharc esélyesei. Ennek megfelelően alakult a bajnoki elődöntő első mérkőzése is, az MKB Veszprém már az első félidőben hétgólos előnybe került.

A Tatabánya a második játékrészben összesen hét gólt tudott szerezni, miközben a hazaiak tizenhattal válaszoltak, így fölényesen nyerték a mérkőzést.

A második találkozót pénteken rendezik Tatabányán. Ha szükséges, a harmadik összecsapásnak április 29-én Veszprém ad otthont.

A másik ágon a Pick Szeged együttese a Celebi-FTC-t fogadta. A hazai csapat hiába kezdett jól, az első félidő közepén a fővárosiak kerültek előnybe, de Skaliczki László időkérése meghozta a várt hatást, így a Szeged négygólos fórral indult pihenni.

A második félidőben már nem forgott veszélyben Törőék győzelme, a zöld-fehérek már nem bírták a tempót, az alapszakasz második helyezettje került előnybe.

A következő összecsapás a Népligetben lesz vasárnap, az esetleges harmadik felvonásnak megint Szeged ad otthont április 29-én.

Eredmények – elődöntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém – Tatabánya Carbonex 33-17 (17-10)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Veszprém javára.
Pick Szeged – Celebi-FTC 35-25 (17-13)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Pick Szeged javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik