Sport

A Bulls és a Heat is nyert

Az alapszakaszgyőztes Chicago Bulls és a Miami Heat is kétmeccses előnybe került az NBA rájátszásának legutóbbi játéknapján.

A Bikák az első körben a nyolcadikként a playoffba éppen csak „beeső” Indiana Pacers ellen játszanak négy nyert meccsig, az azonban már az első találkozó után biztossá vált, hogy Danny Grangerék nem adják könnyen magukat, akkor a Chicago egy nagy hajrának köszönhetően nyert 104-99-re.

A második felvonás is tartogatott izgalmakat a sportág szerelmesei számára, a mérkőzés hőse pedig az alapszakasz legértékesebb játékosának járó díj (MVP) várományosa, Derrick Rose volt, aki egymaga 36 egységet szórt, ebből nyolcat ráadásul az utolsó négy percben. Az első meccsen betliző Carlos Boozer is kitett magáért, 17 pontjával és 16 lepattanójával elévülhetetlen érdemei vannak a legutóbbi sikerből. A Chicago 2-0-ra vezet a párharcban, a felek legközelebb a Pacers stadionjában randevúznak – kíváncsian várjuk.

A Miami Heat is megnyerte a Philadelphia 76ers elleni második mérkőzést, kezdjük rögtön egy beszédes adattal: az első félidőben a floridai gárda három sztárjátékosa többet dobott, mint az ellenfél kezdőötöse – fejenként. A vendégek hibát hibára halmoztak, illetve a liga egyik legjobban védekező alakulata tette a dolgát, a hazaiak összesen hétszer blokkolták a mezőnyből bő 34 százalékkal tüzelő Philly próbálkozásait.

LeBron James 29 ponttal, Chris Bosh dupla-duplával (21 pont, 11 lepattanó formájában), Dwyane Wade pedig 14 egységgel segítette újabb győzelemhez a Heatet, amely már a félidőben 18-al vezetett.


Az észak-amerikai profiligáhou kapcsolódó hír még, hogy Dwight Howard, az Orlando Magic mindössze 25 esztendős centere lett az Év védője, sorozatban harmadszor nyerte el ezt a kitüntetést. A szavazati joggal rendelkező 120 szakember közül 114 is az első helyre tette, azaz a festéken kívül a szavazólapon is dominált. Howard mögött Kevin Garnett (Boston Celtics) végzett a második helyen, míg a harmadik Tyson Chandler (Dallas Mavericks) lett.

Az NBA történetében eddig csak két játékos, Dikembe Mutombo és Ben Wallace tudott a védők között háromnál többször diadalmaskodni, ők egyformán négy alkalommal nyertek, de Howard eddigi teljesítményét tekintve – illetve a liga centerínséges éveit szem előtt tartva – ez a csúcs a közeljövőben megdőlhet.

Eredmények, Keleti főcsoport, negyeddöntő, 2. mérkőzések:
Chicago Bulls–Indiana Pacers 96-90
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Chicago javára.

Miami Heat–Philadelphia 76ers 94–73
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Miami javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik