Sport

Kezdődik a cselgáncs-Eb

A magyar színeket tizenhat dzsúdós képviseli a törökországi kontinensvidalon, amely csütörtökön kezdődik.

Isztambulban rendezik meg csütörtöktől vasárnapig az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságot, amelyen tizenhat magyar indul.

A 60. Európa-bajnokság hétfői sajtótájékoztatóján Tóth László, a magyar szövetség elnöke bejelentette, hogy a doppingvétséggel gyanúsított Ungvári Attila védelmét mostantól Ruttner György ügyvéd látja el, a nemzetközi szövetség pedig a folyamatban lévő büntetőeljárás eredményének ismeretében hoz majd ítéletet.

“Álláspontunk szerint Ungvári Attila nem elkövető, hanem sértett, miután tudtán kívül került a szervezetébe a tiltott szer” – hangsúlyozta Ruttner György. “Alapos a gyanú, hogy valaki szándékosan csempészte a frissítőjébe a doppingszert, és tudomásom szerint magyar rivalizálás állhat az ügy hátterében.”

A 73 kg-ban szereplő ceglédi cselgáncsozónak januárban a bakui Világkupán, majd februárban a budapesti Hungária Kupán adott mintájában találtak az ellenőrök doppinglistás anyagot, melyet a B-próba is megerősített.

Tóth László nem ígéri a tavalyi, bécsi rekordszereplést – ahol két arany-, három ezüst- és két bronzérmet nyertek a magyarok -, ezúttal három-négy dobogós hely megszerzése a cél.

Nagy András, az MJSZ sportigazgatója hozzátette, hogy a török nagyvárosban rendeznek először Eb-t nemzetenként két versenyzővel, a magyarok 66, 81, 90 és női 63 kg-ban élnek a “duplázás” lehetőségével.

A sajtóeseményen elhangzott az is, hogy Magyarország megpályázza a 2013-as Európa-bajnokság rendezési jogát, erről augusztusban várható döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik