Sport

A hajrában vertük Dél-Koreát a vb-n

A magyar jégkorong-válogatott egy izgalmas mérkőzés végén verte 6-3-ra Dél-Korea együttesét a budapesti divízió-I-es világbajnokságon. Sofron István triplázott.

A magyar hokiválogatott Hollandia gólzáporos legyőzése után Dél-Koreával találta szemben magát a divízió-I-es világbajnokságon Budapesten, a mieink pedig esélyeshez méltóan kezdtek, majd bő öt perc elteltével a vezetést is megszerezték: Horváth a sarokban remekül vette észre, hogy Vas Márton ki tud lépni, a mi kapunk mögül adott látványos passzt az ázsiai harmadvonalra, a csapattárs pedig nem hibázott.

Beszorultak a dél-koreaiak, nem is maradt el az újabb magyar gól, Magosi kotorta a kapu mögül Holéczy elé a korongot, az aprótermetű hokis pedig kihasználva a hálóőr elmélázását közelről a hálóba kotorta a pakkot. Kétgólos előnyben egy kicsit visszavett a tempóból Ted Sator legénysége, az ázsiai csapat pedig ezt némi meglepetésre megtorolta, Lee szépített.

Kisvártatva a magyar válogatott bemutatta, milyen a sakk-matt a jégen, Sofron tette vissza a korongot Vas Mártonnak, ő Ladányihoz játszott, a rutinos hokisnak volt szíve leosztani a pakkot a vasárnap duplázó fiatal tehetségnek, Sofi pedig nem is hibázott a kapu torkában, 3-1-el mentek szünetre a csapatok.

A második felvonásban is a mieink nyomtak, a gól azonban csak nem akart összejönni. Szuper Leventének nem volt könnyű dolga, hosszú percek teltek el egy-egy dél-koreai lövés között, azok pedig rendre kellemetlen löketek voltak, a hazai kapus azonban állta a sarat – egyszer bement mellette a korong, azonban egy kiállítást jelző sípszó után, így az a találat érvénytelen volt, maradt a 3-1 a harmadik húsz perc előtt is.

A harmadik harmadot is a magyar fiúk kezdték jobban, de a 46. percben a videobírózást követően a játékvezető érvényesnek találta Kim (Sang Wook, ugyanis egy sorra való Kim kergette a korongot az ellenfélnél) lövését, a pakk nem sokkal haladt át a gólvonalon. Fel sem ocsúdhattunk a bekapott gól okozta sokkból, egy korongeladás után Sin vette be Szuper kapuját, kiegyenlítettek a vendégek.

Egyre jobban közeledett a az etap vége, amikor ismét a videobíró segítségére volt szükség, az volt kérdés, Kóger Dániel botja magasan volt-e, mielőtt betalált volna, ám végül ezt a gólt is érvényesnek találta a játékvezető, majd a korongelhozatal után egy gyors kontra végén Vas Márton lövetett gólt Sofronnal, 5-3-ra elhúztunk (7 másodperc alatt!), bő négy és fél perc volt vissza.

Másfél minutummal a vége előtt aztán újfent Sofront köszönt be, ezúttal Ladányi adta az asszisztot, így bármennyire is igzgalmassá tette magának a gárda az összecsapást, végül 6-3-ra nyerni tudott a magyar-válogatott. Nehezebb menet volt, mint a hollandok ellen, ugyanakkor Ted Sator fiait dícséri, hogy a padlóról felállva húzták be három góllal a meccset.

Eredmény:
Magyarország-Koreai Köztársaság 6-3 (3-1, 0-0, 3-2)
Gólszerző: Vas M. (6.), Holéczy (10.), Sofron (18., 56., 58.), Kóger (56.), illetve Li Don (15.), Szu (46.), Szin (50.)

Az állás: 1. Magyarország 6 pont/2 mérkőzés (13-6), 2. Olaszország 6 /2 (5-2), 3. Spanyolország 0/1 (0-2), 4.Koreai Köztársaság 0/1 (3-6), 5. Hollandia 0/2 (5-10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik