Sport

KEK-döntőbe jutott a Ferencváros

A Metz ellen sikerült a bravúr: a Fradi női kézilabda-csapata kemény csata után jutott a KEK fináléjába.

Utoljára 2006-ban jutott európai kupadöntőbe a Ferencváros, akkor az EHF-kupát meg is nyerte a fővárosi csapat. A Metz elleni első meccsen aratott négygólos siker váratlan, ám annál szebb volt, de nem jelentett semmit, hisz a franciák válogatott játékosokkal jöttek Budapestre a visszavágóra.

Elek Gábor csapata Szamoránsky Piroska révén szerzett vezetést, majd jött Zácsik (2-0). Éledeztek a vendégek, de Tomori találata 6-4-es Fradi-vezetést jelentett. A franciák támadásban bizonytalanok voltak, labdákat szórtak el, Kovacsicz gólja után 10-5-re vezetett a hazai csapat – összesítésben kilenc ide.

Pastrovics remekül védett, a korábban a Zvezda Zvenyigorodot és a Hypót is kiverő Metz emberelőnyből sem tudott betalálni neki. A félidő végén Pineau belelendült, szorosabb lett a meccs, sőt, 13-12-nél már a Metz vezetett – nem sokáig.

A második félidő elején keményen védekezett a Metz, Pranjic és Mendy remekelt, újra vezettek a vendégek, de rendre csak eggyel – a 40. percben 19-18 volt oda.

Nagy rohanásba kezdtek a csapatok, 22-21-re ismét a Ferencváros vezetett, Szucsánszky hetedik gólját szerezte, de hét perccel a vége előtt 24-23-ra ismét a Metz vezetett, de Pastrovics többször is a legjobbkor védett parádésan, nem tudott elhúzni a francia gárda.

Az egész meccsen hatalmas szívvel küzdöttek a mieink (Tomori, Zácsik és Kovacsicz zsinórban három gólt lőtt – 27-26) és teljesen megérdemelten jutottak a KEK döntőjébe, ahol spanyol csapat ellen kell megküzdeniük.

Eredmény – női kézilabda KEK-elődöntő:

FTC Rail Cargo Hungaria – Metz (francia) 27-29 (14-13)

A másik elődöntőben:

Mar Alicante (spanyol)-Lugi (svéd) 28-22 (13-9)

Továbbjutott az Alicante 50-46-os összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik