Sport

Gebrselassie nyerte a bécsi félmaratont

A kétszeres olimpiai bajnok etióp Haile Gebrselassie győzött a vasárnapi bécsi viadalon.

A 38 éves sztár 60:18 perc alatt teljesítette a 21,1 km-es távot, ezzel megdöntötte az Ausztriában valaha elért legjobb időt (60:53), amely a marokkói Mohamed el-Hasimi nevéhez fűződött 2009 márciusa óta.

A maratoni világcsúcstartó Gebrselassie öt hónapja térdproblémák miatt lemondta a New York Marathont, majd bejelentette visszavonulását. Nem sokkal később azonban meggondolta magát, és új tervei szerint rajthoz áll majd a londoni olimpián is.

Londonban a világbajnoki ezüstérmes Mutai – aki tavaly második lett a brit fővárosban – 2:04:37 perc alatt teljesítette a 42,195 km-es távot, ezzel megdöntötte honfitársa, az olimpiai aranyérmes Samuel Wanjiru két éve felállított pályacsúcsát (2:05:10). A 26 esztendős bajnok 55 ezer dollárt kapott sikeréért.

A második hely a hosszú sérülés után visszatérő, háromszoros londoni első Martin Lelé lett, a tavalyi év talán legjobb férfi maratonistája, a Rotterdamban és Berlinben is győztes Patrick Makau pedig a dobogó legalsó fokára állhatott fel, teljessé téve a kenyai diadalt.

Hétfőn a 115. Boston Marathont rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik