Sport

Bácsi és Deák Bárdos is országos bajnok

Bácsi Péter 84 kg-ban indult és győzött a kötöttfogású birkózók szombati országos bajnokságán, a pesterzsébeti ESMTK-csarnokban.

Struhács György szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a 2008-as Eb győztese nagyon jó teljesítménnyel, magabiztosan nyerte a kategória küzdelmeit. A súlycsoportban ugyanakkor nem jött össze az “álomdöntő”, miután az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán korábban kikapott Farkas Bálinttól.

Bácsi Péter a két hete zárult Európa-bajnokságon 74 kg-ban ezüstérmes lett.

A Dortmundban 11. világversenyes érmét – egy bronzot – begyűjtő Deák Bárdos Mihály ismét bizonyította, hogy ő a nehézsúly legjobbja, s könnyed sikert aratott.

Az Eb-n szintén második Lőrincz Tamás nem indult az ob-n, melynek talán legjobb meccsét a 74 kg döntője hozta: Szabó Martin hárommenetes, látványos csatában győzte le a címvédő Kun Renátót.

“Azt gondolom, összességében jó színvonalú ob volt a mai, még úgy is, hogy az Eb-n szerepelt versenyzőknél úgy láttam, fejben kicsit leengedtek” – mondta Struhács. “Most két hét pihenő következik, aztán megkezdjük a felkészülést a szeptemberi, olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.”

Az ob győztesei:
55 kg: Borsos Dávid (KNSE)
60 kg: Gérnyi Dávid (Kőbánya SC)
66 kg: Korpási Bálint (BVSC-DEGA)
74 kg: Szabó Martin (Szigetszentmiklósi SC)
84 kg: Bácsi Péter (FTC)
96 kg: Németh Iván (FTC)
120 kg: Deák Bárdos Mihály (Diósgyőri BC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik