Sport

Új magyar sztárcsapat törhet a Veszprém trónjára?

Újra lábra kaptak a Ferencváros és a PLER kézilabda csapatának fúziójáról szóló találgatások.

A két fővárosi csapat összeolvadása a stabilabb gazdasági működés mellett szakmailag is gyümölcsöző lehetne. Horváth István, a zöld-fehérek szakosztályvezetője a Kézi.hu portálnak elmondta: a cél egy kirakatcsapat felépítése lenne, amely hosszú távon még a Veszprémmel is felvehetné a versenyt, konkrétumokról azonban nincs tudomása.

Mint elárulta, tavaly már voltak tárgyalások az ügyben, nem rajtuk múlott, hogy nem történt semmi, viszont a téma lebegtetése a játékosok szempontjából nem szerencsés. A fúzió helyett a Fradi most teljes gőzzel a Szeged elleni bajnoki elődöntőre készül – tette hozzá.

A Kézi.hu információi szerint most a PLER és a pestszentlőrinci kerületi vezetés hozta felszínre a kérdést. Zsembery Tamás, a PLER ügyvezető igazgatója úgy reagált, a hétvégi Magyar Kupa döntőjével kapcsolatban rengeteg az elfoglaltságuk, így nem akar és nem is tud válaszolni.

A Ferencváros jövőre már biztos EHF-kupa induló, ha a bajnokság döntőjébe is bejutnának, a Bajnokok Ligája várna rájuk. A PLER hazai környezetben rendezi a Magyar Kupa négyes döntőjét, ahol a másodosztályú Vácon keresztül juthat a fináléig, ez pedig akár KEK-indulást is érhet.

AJÁNLOTT LINK:

Fúzió révén jöhet létre az új magyar sztárcsapat (kezi.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik