Sport

A Pro Recco Budapesten is lenyomta a Vasast

A Vasas férfi vízilabdacsapata két góllal kapott ki a Pro Reccótól a Komjádi uszodában. A gárda ezzel negyedik vereségét könyvelte el az Euroliga negyeddöntős szakaszában.

Az itáliai összecsapáson alapos, 12-6-os verésben részesítette az angyalföldieket a világ legjobb klubcsapataként számon tartott Pro Recco, amelyet az Euroligában három magyar olimpiai bajnok is erősít Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert személyében.

A vezetést a “visszavágón” a Vasas szerezte meg horvát világbajnoka, Miho Boskovic révén. Szinte azonnal egyenlítettek a vendégek, de Boskovic ismét villant (2-1). Ám az egyenlítés sem késett, sőt a reccóiak ex-vasasos pólósa, a kétszeres ötkarikás aranyérmes Madaras Norbert pattintása nyomán már átkerült az előny “oda” (2-3).

A második nyolc perc olasz találattal indult, majd újabb két alkalommal vették be a vendégek Nagy Viktor kapuját, így már a nagyszünet előtt felrémlett egy újabb súlyos kudarc réme (2-6). A Vasas-tréner időkéréssel próbálkozott, ami részsikert hozott: a magyar bajnokcsapat amerikai centere, Jeff Powers értékesítette helyzetét, csakhogy újfent volt még válasza a riválisnak is (3-7).

Annál nagyszerűbben kezdett a Vasas a harmadik játékrészben: előbb Katonás Gergő megúszás végén bombázott a kapuba, majd Boskovic jegyezte harmadik gólját (5-7). Viszont jöttek a Pro Recco magyarjai, pontosabban elsőként a két, egyformán háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás és Benedek Tibor: előbbi álompasszát utóbbi zúdította a hálóba, utánuk pedig Madaras alakította 5-9-re az állást.

A zárónegyedben itt is, ott is hibás befejezéseket választottak a csapatok, és már hat perc is lefutott a nyolcból, amikor megtört a jég: emberelőnyben végre Vasas-gólt láthatott a Komjádi közönsége, Vörös Viktor a kapus közreműködésével belőtte a hatodik, utána pedig Kovács Róbert a hetedik hazai gólt is (7-9). Más kérdés, hogy ez a lényeget illetően mit sem ért, hiszen különösebb megerőltetés nélkül megint nyert a Pro Recco, a Vasas pedig negyedik csoportmeccsén negyedszer kapott ki, s ezzel továbbra is pont nélkül sereghajtó kvartettjében.

Eredmény:
TEVA-Vasas-UNIQA – Pro Recco (olasz) 7-9 (2-3, 1-4, 2-2, 2-0)
magyar gólszerzők: Boskovic 3, Powers, Katonás, Vörös, Kovács 1-1

A csoport másik, szintén szerdai meccsén:
Mladost Zagreb (horvát) – Primorje Rijeka (horvát) 10-9 (1-2, 4-2, 1-2, 4-3) – a fiumei vendéggárdát erősítő Varga fivérek közül Dániel és Dénes egyformán 1-1 gólt szerzett

Ajánlott videó

Olvasói sztorik