Sport

Újonccal várjuk az ukránokat

A magyar férfi jégkorong-válogatott kedden Ukrajnával játszik felkészülési mérkőzést.

Már három találkozón túl van Ted Sator legénysége, Horvátország ellen egy sima győzelem, Szlovénia ellen egy szoros vereség és egy sima nyert meccs a mérleg. Kedden a szintén a divízió-I-es mezőnyhöz tartozó Ukrajna látogat a Jégpalotába, velük szerdán Dunaújvárosban is összeméri erejét nemzeti csapatunk.

Énekes Lajos másodedző a jegkorong.blog,hu-nak elmondta, a tartalékos szlovénok után nagyobb játékerőt képviselő ukrán gárdára számít a szakvezetés. A keretről elárulta, hogy Szuper Levente kezd a kapuban, a támadó sorban pedig újoncot avatunk, a 20 éves Bartalis Istvánt mutathatja meg az őt korábban mérkőzésen még sosem látó trénereknek, hogy mit is tud. Ladislav Sikorcin és Horváth András sérülés miatt nem játszik, előbbi ugyanakkor már szerdán jégre lépne ismét. Tokaji Viktor ugyanakkor ott lesz a többiek közt.

Még hat kerettagtól kell elköszönnie a szakmai vezetésnek a következő napokban, majd vasárnap kezdődik a budapesti divízió-I-es világbajnokság, a mieink elsőként Hollandiával meccselnek majd.

A hokifanatikusok szép emlékeket őrizhetnek Ukrajnáról, három évvel ezelőtt Sapporóban épp ellenük sikerült kiharcolni az A csoportban való részvételt.

AJÁNLOTT LINK:

Centerből soha nem volt ekkora választék

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik